Uusimmat

Rockstarin entinen työntekijä: GTA 5:n tarinavetoiset laajennokset peruutettiin, koska GTA Online printtasi rahaa

Kuva: © Rockstar

06.07.2024 19:56 Muropaketin toimitus

Rockstarille kamera-artistina ja virtuaalisena kuvaajana työskennelleen Joseph Rubinon mukaan Grand Theft Auto V:n tarinavetoiset laajennokset peruutettiin, kun studio halusi keskittyä GTA Onlinen sisältöön.

Aiemmat vuodot ovat kertoneet, että Grand Theft Auto V:een suunniteltuun kolmea tarinavetoista laajennosta. Niistä yhdessä Trevorista olisi tullut salainen agentti, ja kahdessa muussa oltaisiin keskitytty alieneihin ja zombeihin, kertoo VGC.

Joseph Rubino kertoo SanInPlaylle kehittäneensä Trevor-laajennosta. Rubinon mukaan Rockstar päätti kuitenkin kehittyä GTA Onlineen ja sen sisältöön, kun moninpelin suosio räjähti ja se suorastaan printtasi Rockstarille rahaa. ”Olisi ollut vaikea perustella, että DLC olisi peitonnut GTA Online -sisällön suosion”, Rubino totesi.

”Jälkeenpäin ajatellen olisi varmaan ollut mahdollista tehdä molemmat, mutta päätös tehtiin liiketoiminta edellä”, Rubino kertoo. Suunnilleen puolivalmiin DLC:n peruuttaminen teki kuitenkin kehittäjästä hieman surullisen, sillä hänen mielestään se näytti hyvin lupaavalta. Valmista sisältöä hyötykäytettiin kuitenkin GTA Onlinessa, eikä se mennyt kokonaan hukkaan.