UUSIMMAT

Roguelike-aarteidenetsintää ympäri maailmaa: arvostelussa Renowned Explorers

18.02.2016 21:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen matkusteli innoissaan ympäri maailmaa, niin Afrikan syviin viidakoihin kuin Skotlannin ylämaan luolastoihin. Ja kaikkialta, aivan kaikkialta löytyi legendaarisia aarteita! Aika siistiä:

Tarjolla on useita matkakohteita Skotlannin ylämaista aarresaariin, Afrikan autiomaihin ja synkkiin linnoihin saakka. Kaikissa on omat Afrikan tähti –henkiset karttansa, jotka on sitten lyöty täyteen satunnaista sisältöä. Peli kun arpoo jokaiselle kerralle erilaisen seikkailun, joten vaikka jokainen matka Afrikkaan sisältääkin samoja elementtejä – brittiläisiä seikkailijoita, Cthulhu-viittauksia ja muumioita – yksityiskohdat ovat pelikerrasta toiseen erilaiset.

Seikkailjoiden seuraan kuuluu useita jäseniä, joista mukaan matkalle lähtee aina kolme hahmoa. Yksi on kapteeni kahden muun avustaessa parhaan kykynsä mukaan. Jokainen hahmo tuo porukkaan omat lahjansa ja osaamisensa, jotka kehittyvät kokemustasojen myötä. Ennen matkaan lähtöä kannattaakin miettiä tarkkaan, millaisen ryhmän haluaa kasata. Pitäisikö painottaa pitkän matkan aseita, tieteellistä osaamista, puhekykyjä, lähitaistelua vai kaikkien yhdistelmää?

Tutkimusmatkojen välissä porukka palaa takaisin sivistyneeseen maailmaan vaihtamaan matkoilta löytämiään aarteita, oppeja ja tuomisia jos jonkinlaisiin hyödykkeisiin. Matkalta opittujen asioiden pohjalta voi esimerkiksi käydä pitämässä puheita ja kirjoittaa akateemisia papereita, kun taas rahalla voi ostella varusteita ja arvostuksella rekrytä ryhmän perässä kulkevaan seurueeseen erilaisia bonuksia tuovia seuralaisia.

Lue koko arvostelu: Renowned Explorers: International Society (Mac, PC)

RenownedExplorers_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Death Skid Marks (PC)

Galak-Z: The Dimensional (PS4)

Juna puksuttaa läpi zombien täyttämän maailman…

Rimworld-ennakko (Linux, Mac, PC)

Sproggiwood (Android, iOS, Mac, PC)

Sproggiwood sekoittaa kalevalaista mytologiaa roguelike-seikkailuun

Tyttö, lautta ja joki: tarjolla vähän erilaista selviytymisseikkailua