UUSIMMAT

Ron Gilbert yrittää saada Monkey Island -oikeudet käyttöönsä Disneyltä

13.12.2012 19:00 Miikka Lehtonen

Kaikki jo varmasti tiesivätkin, että Disney osti Lucasfilmin. Sitä myötä voimme vihdoin saada kunnollisen Star Wars -elokuvan, mutta samalla Lucasfilmin omistamat pelioikeudet menivät vähän limboon. Erään niistä luonut Ron Gilbert ei aio antaa asian olla.

Gilbert on jo aiemminkin puhellut Lucasfilmin piikkiin luomansa Monkey Island -pelisarjan oikeuksien kohtalosta haikeaan tyyliin todetessaan, että häntä vähän harmittaa, jos hänelle ja lukemattomille pelaajille rakas pelisarja jää homehtumaan johonkin hiirilogolla varustettuun arkistomappiin. Tuolloin Gilbert oli vielä liikenteessä aika tappiomielialalla ja totesi, että hittoako hän asialle tekee, koska ei hänellä ole niin paljon rahaa, että oikeusrohmuna tunnettu Disney jaksaisi edes kylkeään kääntää.

Nyt kellossa on hieman toinen ääni. Mies jutteli Eurogamerille asiasta ja totesi nyt, että toivo elää vielä. Ehkä. Joskus.

”Ottaisin tosi mielelläni jossain vaiheessa Disneyhyn yhteyttä asian tiimoilta. En ole vielä tehnyt mitään asialle, mutta todellakin kyllä haluan tehdä”, mies selitti Eurogamerille. Ja kun tämä ei riittänyt vastaukseksi, mies totesi, että jossain vaiheessa hän myös aikoo tehdä näin. Eikä vain oikeuksien päällä istuakseen. Ehei. Jos proggis onnistuu, tuloksena on uusi Monkey Island.

”Rakastaisin mahdollisuutta saada Monkey Islandin oikeudet taas käyttööni, jotta voisin tehdä sen pelin, jonka todella haluan.”

Ja sitä haluaisivat varmasti myös kaikki Monkey Island -fanit. Telltalen Tales of Monkey Island oli kyllä hyvä pelisarja, mutta jos puikkoihin saataisiin sekä Ron Gilbert että Tim Schafer… voi pojat, nyt taisivat taas mennä housut vaihtoon.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Ron Gilbertiä harmittaa Monkey Islandin kohtalo

Muropaketin uusimmat