UUSIMMAT

Roolipelipioneeri Ultima Underworld saa jatkoa: Underworld Ascension

10.07.2014 13:00 Jukka O. Kauppinen

Vuonna 1992 ilmestyi peli, joka oli mullistava luomus – niin sisällöllisesti kuin tekniikaltaan. Richard Garriott, Warren Spector ja Paul Neurath näet loivat tuolloin pelin nimeltään Ultima Underworld: The Stygian Abyss.

Ja maailma muuttui.

Underworld oli huikeuden teos. Kun tarkkoja ollaan, niin se oli ensimmäinen todellinen 3D FPS. Underworld ilmestyi muutaman kuukautta ennen iD Softwaren legendaarista Wolfenstein 3D:tä, mutta koska kyse oli vaikeasta ja haastavasta roolipelistä, niin Ultima ei tehnyt samanlaisia aaltoja suuriin massoihin. Siitäkään huolimatta, että Underworld oli itse asiassa teknisesti vaikuttavampi, joskin peliruutu oli toisaalta aika pieni. Wolffihan pyöri jopa fullscreeninä – ja nopeasti pyörikin. Mutta toimi se Underi silti – sekä siksi, että se jatkoi hienosti Ultima-pelisarjaa, että oli muutenkin loistopeli.

Underworld sai jatko-osankin vuonna 1993, mutta sen jälkeen onkin ollut hiljaista.

Paitsi että OtherSide Entertainment ilmoitti tekevänsä nyt jatko-osaa. Kolmas Underworld, vain yli 20 vuotta sarjan edellisen teoksen jälkeen.

Asialla on itse Paul Neurath, yksi pelisarjan alkuperäisistä luojista, joka on myöhemmin tehnyt myös sellaisia pikkuteoksia kuin Thief ja System Shock.

Nyt Neurath viilaa siis virallista jatkoa vanhalle hienolle sarjalle, tavoitteenaan tehdä kunnon peli, joka kunnioittaa esikuviaan mutta tuo ne nykymaailmaan, nykystandardeille.

OtherSide Entertainment on nuori pelistudio, joka on perustettu nimenomaan puhaltamaan happea vanhoihin, jo sukupuuttoon kuolleisiin pelisarjoihin.

 

 

Ultima Underworld Paul Neurathin kommenttiraidalla

 

Underworld Ascensionille ei ole annettu julkaisupäivää tai alustoja.

Maestro Rautiaisen bongaus, tx.

Lisätietoja

: http://www.othersideentertainment.com/