Ropecon tulee taas, heinäkuun lopussa pelataan ja fanitetaan kunniavieraita

03.07.2013 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Euroopan suurin epäkaupallinen roolipelifestari  Ropecon  järjestetään loppukuusta jo kahdettakymmenettä kertaa. Espoon Otaniemessä 26.-28.7.2013 järjestettävä tapahtuma houkuttelee vuosittain yli 3500 kävijää viikonlopuksi pelaamaan roolipelejä, keräilykorttipelejä, miniatyyripelejä ja lautapelejä, larppaamaan, seuraamaan puheohjelmaa ja osallistumaan työpajoihin.

Kahdennenkymmenennen tapahtuman teemaa värittää juhlahumu, sillä e suomalaisessa roolipeliskenessä on tänä vuonna paljon juhlimisen aihetta. Upeita saavutuksia on näet tarjolla niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Juhlatuuli näkyy tänä vuonna Ropeconin ulkoasussa, peleissä ja ohjelmassa.

Kunniavieraina Kevin Wilson ja D. Vincent Baker

Kevin Wilson on mies suosittujen lautapelien Arkham Horror (2005) ja A Game of Thrones (ensimmäinen laitos 2003) takana. Myös roolipelaamistaustaa mieheltä löytyy kymmeniä vuosia ja ennen uraansa lautapelisuunnittelijana kunnostautui myös roolipelisuunnittelun parissa. Hänen repertuaariinsa roolipelisuunnittelun alalla kuuluu mm. 7th Sea-roolipeli (kustantaja AEG). Nykyään Wilson on tunnettu pelisuunnittelija ja työskentelee mm. Fantasy Flight Games- lautapelijulkaisijalle.

Toinen kunniavieras D. Vincent Baker on yksi tunnetuimpia roolipelien indie-liikkeenä tunnetun suuntauksen pelintekijöitä ja pelikustantaja Lumpley Gamesin perustaja. Hänen repertuaariinsa kuuluvat palkitut roolipelit Dogs in the Vineyard (2004) ja Apocalypse World (2010). Miehen viimeisin projekti on Mobile Frame Zero, LEGOilla pelattava sota-aiheinen roolipeli.

Tapahtuman ohjelmaa

Koko ohjelma löytyy osoitteesta: http://2013.ropecon.fi/tapahtuma/ohjelmakartta/

Magic: The Gathering – Poro Tour, korttipelit

Läpi tapahtuman, Poromagian PorotMaailman suosituimpiin turnauskorttipeleihin lukeutuva MtG viettää Ropeconin tavoin 20-vuotisjuhlavuottaan tänä vuonna. Sen kunniaksi Ropecon ja Poromagia luukuttavat korttipeliä sillä kaikella kunnioituksella, jonka ikätoveri ansaitsee, päätapahtumana Poro Tour -turnaussarjan osakilpailu.

KPS-turnaus, legendaarinen taisteluohjelma La 12-14

Jukka Seppänen Kivi-paperi-sakset -turnaus, kansainväliset kilpasäännöt. Asuja, taiteilijanimiä ja karnevaalimieltä toivotaan.

Pitoja! Karnevaaleja! Turnajaisia! La 09-11, Toni Korpijärvi

Fantasiakirjallisuudessa ja roolipeleissä erilaiset juhlat ja riemukkaat kokoontumiset tarjoavat kertomuksen päähenkilöille tilaisuuden rentoutua seikkailujen lomassa tai päättävät merkittävän tarinakaaren. Samalla ne tarjoavat raamit juonittelulle, romantiikalle ja eriasteisille konflikteille. Pidot, karnevaalit ja turnajaiset rikkovat arjen rutiineja ja houkuttelevat paikalle monenkirjavan joukon erilaisia hahmoja omine motiiveineen. Millaisia nämä juhlat omassa historiassamme olivat, kuinka niitä kuvataan kirjallisuudessa ja kuinka sinä voit käyttää juhlia pelissäsi?

Korpin klaanin legenda ja perintö: Larppaamisen historiaa 90-luvun Suomesta Su 09-11.00

Esitelmä, Jaakko Stenros Millaista larppaaminen oli 90-luvulla? Kuinka larppiin ilmottauduttiin ennen internetiä? Milloin larppaamisesta puhuttiin ensimmäistä kertaa televisiossa? Mistä keskiaikaiset tanssit tulivat larppeihin? Kuinka suomalainen bofferi vakiintui? Missä larppaajat hengasivat Helsingissä 90-luvulla? Kuinka Korpinmaa syntyi?

Tänä vuonna on kulunut 20 vuotta Korpin klaanin synnystä. Sen kunniaksi pelitutkija Jaakko Stenros on kerännyt muisteluita, kuvia ja videoita Korppien historiasta. Esitelmä kertoo version suomalaisen larppaamisen historiasta yhden maan merkittävimmän larpjärjestön kautta.

Exile, Tanskalainen freeform roolipeli (larpin ja pöytäroolipelin välimuoto) Pe 19-21 ja La 10-12, Englanniksi, Asbjørn Olsen

Exile is a short game about loneliness. The tone is gloom and poetic, but with a hint of hope. The playstyle switches between storytelling about A alone and confused in the city and character play in a future where the Sun went down and never came back up. Exile is your kind of game if you like a slow and strange vibe, and if you don’t mind playing a cat, a concept or a shadow. The game takes place around the table, or at least without too much moving around. It is for 4 people, where 1 of them have read the game beforehand. It takes around 1½ hour of play.

Asbjørn Olsen on tanskalainen roolipelisuunnittelija, jonka freeform roolipeliskenaario voitti tanskalaisen skenaariokilpailun ”Projekti Særminer” skenaariolla ”Exile”. Kilpailun palkintona oli voittajapelin kääntäminen englanniksi ja sen vetäminen Ropeconissa. Olsen on myös palkittu vuonna 2013 pohjoismaisen roolipelaamisen Oskarilla, tanskalaisella Otto-pystillä skenaariostaan Depedero (2013).

Ropeconmusikaali Kirppusirkus La 18-20 ja Su 16-17, musikaali

Noin 45-minuuttinen Kirppusirkusmusikaali on tekijöidensä rakkaudella luoma kunnianosoitus 20-vuotiaan conin tekijöille! Värikäs ja vauhdikas teos tuo Ropeconin gaalan ja päättäjäisten yhteyteen 16-henkisen vaihtuvan näyttelijäkaartin ja orkesterin, joka soittaa alkuperäisiä sävellyksiä.

Lisätietoja: http://www.ropecon.fi

Kuvat: Ropecon / Petra Takamäki

Muropaketin uusimmat