Rosvot kauppaavat hakkeroituja Fortnite-tilejä, tienaavat jopa yli 1000 euroa kuukaudessa – Näin suojaat tilisi

21.12.2018 10:03 | Muropaketin toimitus

Fortnite-tilien hakkerointi on niin helppoa, että jotkut teini-ikäiset ovat ryhtyneet myymään kaapattuja tilejä.

Eräät eurooppalaiset teinit ovat lähteneet rikoksen tielle hakkeroimalla maailman suosituimman pelin, Fortniten, käyttäjätilejä. Kaapattuja tilejä on myyty eteenpäin sen mukaan, millaisia herkkuja niiltä löytyy. Halvimmillaan varastetun tilin saa itselleen alle eurolla, kun kalleimmat maksavat jopa satoja euroja, uutisoi Variety-julkaisu. Synkälle polulle on lähtenyt jopa niinkin nuoret kuin 14-vuotiaat.

Vaikka Fortnite on ilmaispeli, voivat pelaajat ostaa itselleen kaikenlaisia kosmeettisia pelin sisäisiä esineitä. Niinpä sellaiset tilit, joissa on tällaisia maksettuja erikoisuuksia, ovat jossain määrin arvokkaita. Kaapparit ovat etsineet netistä Fortnite-tilien käyttäjätunnuksia ja salasanoja, joiden avulla tilien oikeita käyttäjiä on suljettu pelistä ulos.

Eräs 17-vuotias slovenialainen on tienannut tällä vääryydellä 18 000 euroa seitsemässä kuukaudessa. Toiminta ei ole riskitöntä, sillä kiinni jääneitä odottaa parhaimmillaan jopa kahden vuoden vankeustuomio.

Fortnitea kehittävä Epic Games suosittelee pelaajia suojaamaan pelitilit kaksiosaisella todennuksella, jotta konnien ryöstöretket voidaan estää. Tarkemmat tiedot Fortnite-tilin suojaamiseksi löytyvät täältä.