UUSIMMAT

Roudarien kuningas teki yllätyspaluun – arvostelussa Brutal Legendin PC-versio

17.04.2013 12:00 Jukka O. Kauppinen

Eddie Riggs ihastutti pelaajia kolme vuotta sitten oikein urakalla. Niitä kaikkia viittä, jotka pelin ostivat. Kivikaudellinen hevipeli teki kuitenkin äskettäin yllätyspaluun pelisektorille, sillä Double Fine Productions teki loistavasta Brutal Legendistä yllättävän PC-version. Miikka Lehtonen raportoi hevihistoriasta:

Brütal Legend kertoo tarinan Eddie Riggsistä, roudarien kuninkaasta. Mies on omistanut elämänsä metallimusiikille ja lopulta antaa sen alttarilla myös henkensä, kun lavastehaaveri tappaa hänet kesken angstimetallibändin keikan. Riggs yllättyy melkoisesti herätessään metallin maailmassa, mystisessä paikassa, joka näyttää kuin 80-luvun metallilevyn (LP, tietenkin) kansitaiteesta repäistyltä. Eikä suotta, sillä sieltähän ne Double Finen artistit inspiraationsa ammensivat.

Pääkallojen, kromin ja V8-moottorien komistamassa maailmassa on käynnissä sota, jossa ihmiskunnan rippeet taistelevat demonien ja niiden kätyreiden joukkoja vastaan brütaalin maailmansa herruudesta ja omasta selviytymisestään. Sota näytti jo hävityltä, mutta metallibändin tavoin armeija tarvitsi vain miestä, joka osaa järjestää asioita. Se tarvitsi roudarin.

Ja siitä se sitten lähtee, noin 10 tunnin mittainen rakkaudentunnustus metallille. Jokaisen kulman takana on joku hauska yksityiskohta, josta liian monta tuntia levykansia tuijottanut saa hyvät naurut. Äänirooleissa kuullaan Rob Halfordin, Ozzy Osbournen ja Lemmy Kilminsterin kaltaisia metallilegendoja. Taustalla pauhaa valikoima vanhempaa ja uudempaa metallia, kaikki hyvällä maulla valittuna. Jos nuorena – tai miksei vanhempanakin – miehenä nytkytit päätäsi New Wave of British Metal –setin tahtiin, rakastut varmasti peliin ykkösellä.

Lue koko arvostelu: Brütal Legend (PC)

 

Lisää aiheesta

Brütal Legend (PS3, Xbox 360)

Mitä tapahtuu, kun samaan pakettiin lyödään suunnittelijalegenda Tim Schafer, metallilegendat Ozzy Osbourne ja Lemmy Kilminster, sekä näyttelijäle… elokuvista tuttu Jack Black? Voisi kuvitella, että täyttä kaaosta, mutta todellisuudessa tuloksena on jotain aivan muuta.

Tällä kertaa se aivan muu ei ole Monty Python, vaan peli, joka yhdistelee Fable-henkistä kevyttä toimintaa, avointa maailman tutkimista ja RTS-taistelua isoon metallinhehkuiseen pataan. Tervetuloa metallimiehen päiväuneen ja arvostelijan painajaiseen.