UUSIMMAT

Rovio aikoo saada ongelmat kuriin panostamalla entistä väkevämmin Angry Birdsiin

23.05.2018 19:08 | Muropaketin toimitus

Suomalainen Rovio näkee Angry Birdsiin panostamisen hyvänä keinona saada osakekurssi takaisin nousuun.

Rovio Entertainment on paljastanut suunnitelmansa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Se aikoo panostaa vahvasti tuttuun ja turvalliseen Angry Birdsiin.

Luvassa on uuden Angry Birds -elokuvan lisäksi myös animaatiosarja, jota päästään seuraamaan vuonna 2020. Rovio aikoo näiden ohella luoda kilpailullisen sarjan, uuden lavashow’n, eri sijainteihin pohjautuvia projekteja sekä erilaista sisältöä YouTubeen.

Rovio on julkistanut uuden yhteistyösopimuksen Perfetti Van Melle -makeisyhtiön kanssa, jonka myötä markkinoille tulee Angry Birds -tikkareita Chupa Cups -brändin alaisena.

Rovio on lisäksi vihjaillut muista yhteistyöprojekteista joista se aikoo tiedottaa tulevina viikkoina.

“Koskaan aiemmin ei ole ollut näin hyvää tilaisuutta tehdä yhteistyötä Rovion kanssa. Meillä on kaikkien aikojen vahvin tulevaisuudensuunnitelma”, maalaili Rovion Simo Hämäläinen.

Viime vuosi oli taloudellisesti vahva Roviolle, mutta tänä vuonna se on ajautunut ongelmiin: sen osakekurssi puolittui helmikuussa, kun iso osa sijoittajista päätti myydä osakkeensa. Rovio joutui lisäksi sulkemaan Lontoon toimistonsa, joka ehti toimia vain vuoden päivät.