UUSIMMAT

Rovion näytön paikka: Amazing Alex on ensimmäinen uusi peli sitten Angry Birdsin

12.07.2012 12:40 | Jukka O. Kauppinen

Suomalaisen Rovio-pelitalon uumenissa käy varmasti hirmuinen kuhina. Firma näet julkaisi tänään ensimmäisen ihan upouuden Angry Birds -hittiintymisen jälkeisen pelinsä. Iso osa pelimaailmaa tiiraa suomalaisfirmaa raippa jo valmiiksi rasvattuna, sillä mikäpä sen hienompaa kuin pelin floppaaminen tai edes ”lol se myi ekana päivänä vain 200 000 kappaletta.” Ei pidä unohtaa myöskään suomalaisten perinteistä kateutta. Huonosti saa kyllä mennä, mutta jonkun muun menestys se vasta säikäyttääkin.

Minä pidän kuitenkin peukkuja. Ihan siksikin, että menestys luo suomalaisia työpaikkoja. Ja hei, onhan Rovio onnistunut aika kivasti etukäteishypessäänkin – uutta Amazing Alex -peliä ei niinkään mainostettu, mutta silti sana levisi ja pelillä oli yli 70 000 tykkääjää Facebookissa jo ihan kuvien ja FB-viestien perusteella. Moni muukin siis luottaa.

Ja se peli itse? Amazing Alex on – kas kummaa – fysiikkapohjainen älypeli, joka muistuttaa mukavalla tavalla vaikkapa muinaisia The Incredible Machine -älypelejä, vaikka käytännössä peli onkin lisensoitu ja rovioitu versio Casey’s Contraptionista. Pelissä ei ammuta lintuja, possuja tai muitakaan ihmeotuksia, vaan selvitellään kommervinkkejä kenttiä miettimällä, rakentelemalla, asettelemalla kentille apuvälineitä ja katsomalla, että mitä sitten tapahtuukaan.

Tähän malliin:

 

Peli ilmestyy/on jo saatavilla alkuvaiheessa iOS:lle ja Androidille. PC-, Mac- ja Windows Phone -versiot seuraavat perässä.

Lisätietoja: Amazing Alex @ App Store / Amazing Alex @ Google Play

Lisätietoja: http://www.facebook.com/amazingalex

Lisää aiheesta

Rovion seuraava peli heinäkuussa

Heitä sikaa – Angry Birdsistä julkaistiin vekkuli heittopeli

Klassinen Kimble-lautapeli lennähtää Angry Birdsien avaruuteen

Angry Birds Land – Särkänniemi on Rovion koealusta

Lue myös

Android-pohjainen Ouya-pelikonsoli maksaa vain 99 taalaa

Huhupartio: Vivendi tarjoaa Activision Blizzardia Microsoftille

Suomalaispeli muistuttaa Counter-Strikeä, melkein liikaakin

The Secret World: toinen viikko ja maailman huonoin tankki