Rune Factory 4:n pompottelu päättyi – kertaalleen peruutettu roolipeli julkaistiin lopulta

12.12.2014 18:05 | Jukka O. Kauppinen

Japanilaisen Neverland-studion tekemä Rune Factory 4 –jrpg on kokenut vuosien mittaan kovia. Peli julkaistiin Japanissa jo aikaa sitten, mutta sekä Jenkki- että EU-versio joutuivat melkoisen pompottelun kohteeksi. Sen Euroopan julkaisu jopa peruttiin tykkänään alkuvuodesta, kun kehittäjä meni konkurssiin. Pelin oikeudet kuitenkin pelastettiin ja seikkailu pääsi lopultakin kauppoihin myös vanhalla mantereella.

Rune Factory 4 on itse asiassa Rune Factory –sarjan kuudes peli. Ja aika erikoinen peli onkin. Muutama kiva pelihän, kuten Harvest Moonit, on tarjonnut pelaajille hyvin, kovin rauhallisia puuhasteluhetkiä maatilan päivittäisen näpräilyn ja rehujen kasvattamisen merkeissä. Rune Factory 4 lisää tähän soppaan myös jrpg-seikkailua.

Pelin kehutaan tarjoavan valtavan maailman seikkailtavaksi, monipuolisia taisteluja ja jopa tunteiden paloa ja herkkyyttä hyökyvää romantiikkaa. Pelaaja voi myös nousta kotikaupunkinsa pormestariksi!

3DS:lle julkaistu peli löytyy vain Nintendon latauskaupasta.

Lisätietoja: http://www.runefactory4.com/

 

Lisää aiheesta

Harvest Moon: Animal Parade (Wii) 

Harvest Moon: Sunshine Islands (DS) 

Keskustelu

Kyseessä on helvetin tasokas yhdistelmä Harvest Moon-pelien maanviljelyä, rahoiksi lyömistä ja sosiaalista kanssakäymistä sekä simppeliä toimintaroolipelimättöä a’la Sword of Mana. Siinä missä Harvest Mooneissa meno saattaa paikoin käydä pitkäveteiseksi, Rune Factoryissä tekemistä ja vaihtelua löytyy niin paljon että ei voi kuin hymyillä. Muutenkin koko sarja on saanut suuremmassa pelimediassa rikollisen vähän huomiota osakseen, kun otetaan huomioon miten laadukkaita tekeleitä etenkin sarjan viimeisimmät osat olivat.

Muutenkin pelin Euroopan julkaisun ympärillä pyörineiden ongelmien jälkeen tämän pelin kimppuun pääseminen oli jotain todella upeaa. Jenkeissähän fyysisestä versiosta jouduttiin ottamaan uusintapainosta kysynnän osoittauduttua odotettua suuremmaksi. Harmi että luultavastikin tuosta kehittäjän konkurssista johtuen Eurooppaan saatiin vain digitaalinen versio.

Muropaketin uusimmat