UUSIMMAT

Runebound – perinteistä fantasiaa ja seikkailua eläytyvälle lautapelaajalle

03.05.2012 21:15 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila levitti laudan pöydälle, lajitteli korttinsa ja antoi palaa. Sitten hän ihmetteli, että mitenkäs nyt on jo keskiyö, kun äsken oli vasta alkuiltapäivä. Niin saattaa käydä, kun käsiin tarttui Runeboundin kaltainen mainio teos.

Pakettiin on mahdutettu myös vajaat kaksisataa korttia, vino pino erilaisia pahvilätysköitä ja kaksitoista sankareita kuvaavaa figuuria. Pikku-ukot ovat persoonallisia, mutta figuurimittakaavassa eivät järin yksityiskohtaisia verrattuna esimerkiksi Gears of War -lautapelin mukana tulleisiin hahmoihin. Tämä ei estänyt palaamasta melkein 20 vuotta tauolla olleen maalausharrastuksen pariin, mutta se onkin sitten oma tarinansa.

Alkuvalmistelut sujuvat nopeasti, kunhan kortit on malttanut pitää järjestyksensä tyyppinsä mukaan. Jokainen pelaaja valitsee yhden 12:sta ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään erilaisesta hahmosta. 84 seikkailukorttia jaetaan vaikeustasonsa mukaan neljään pakkaan. Loput korteista muodostavatkin liittolais- ja esinepakan.

Pelilauta on täynnä eri värisillä pallukoilla merkittyjä ruutuja. Nämä täytetään seikkailumerkeillä, joista kukin viittaa värinsä mukaiseen seikkailupakkaan. Tämän jälkeen peli onkin valmis alkamaan.

Pelimekaniikka jakaantuu kierroksiin, joiden aikana pelaajat liikkuvat kartalla erityisten liikkumisnoppien sallimalla tavalla pyrkien joko seikkailemaan tai keräämään voimiaan ja ostamaan esineitä kaupunkien muurien suojassa.

Lue koko juttu: Runebound (Lautapeli)

Lisää aiheesta

Merchants & Marauders (Lautapeli)

Nightfall (Lautapeli)

Pohjanmaan valtias (Lautapeli)

Lue myös

Angry Birds Land – Särkänniemi on Rovion koealusta

Mass Effect: Revelation on ihan luettavaa scifi-kioskikirjallisuutta

Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional -äänikortti testissä