UUSIMMAT

RuneScape huutokauppaa bännättyjen pelaajien tavaroita

20.09.2016 15:00 Miikka Lehtonen

No nyt ollaan kyllä puhtaan neronleimauksen äärellä! Suosittua RuneScape-nettiroolipeliä ylläpitävä Jagex on aloittanut projektin, jossa se huutokauppaa bännättyjen pelaajien tavaroita TV-sarjan tyyliin.

Storage Wars on amerikkalainen tosi-TV-ohjelma, jossa pino huijareita ja helppoheikkejä huutaa ihmisten varastohuoneiden sisällöistä. Ohjelman jujuna on, että huutajat saavat vain vilkaista huonetta ovelta, joten he eivät koskaan tiedä tarkalleen, mitä huone sisältää. Tässäkin tapauksessa kyseessä ovat ”bännättyjen” ihmisten roippeet, sillä vasaran alla ovat varastohuoneet, joiden laskuja ei ole maksettu aikoihin ja joita ei ole tyhjennetty useista kehoituksista huolimatta.

Jagex on nyt kopioinut idena sellaisenaan RuneScapeen, tosin nimi on muuttunut Bank Bidders -minipelissä pelaajat pääsevät huutamaan pysyvästi bännättyjen pelaajien pankkien sisällöistä. Storage Warsin hengessä pelaajat eivät tarkalleen tiedä, mitä pankit sisältävät, mutta heille kerrotaan, milloin tili bännättiin ja mistä syystä. Näin voi esimerkiksi saada haltuunsa pankin, joka on täynnä bottaamalla hankittuja kiinalaisten kultafarmareiden voittoja — tai sitten jonkun onnettoman urpon vuosia vanhat roskat.

Idea on suorastaan loistava ja osoittaa Jagexin toimesta erinomaista aloitekykyä. Lisää tällaista, MMO-kehittäjät!

Lähde: PCGamesN