Ruotsi virallistaa piratismin – uskontona

05.01.2012 13:40 Jari Mikkonen

Ruotsi tunnetaan maailmalla iloisista asioista kuten nuuskasta, lihapullista ja Dagen H:sta. Ja ehkä joistakin negatiivisemmistakin asioista, kuten ABBA tai IKEA. Jatkossa rakkaaseen naapuriimme liitetään myös uskonnollinen suvaitsevaisuus, sillä Ruotsin kuningaskunnan kamarikollegio on vastikään myöntänyt Kopimistiselle Lähetysseurakunnalle virallisen uskontokunnan statuksen.

Jos ette peruskoulun elämänkatsomustunneilta muista mainintaa kopimisteista, niin syynä voi olla se, että kyse on Uppsalan yliopistossa filosofiaa opiskelevan Isak Gersonin vuonna 2010 perustamasta yhdistyksestä, joka saarnaa tiedostojen kopioinnin autuutta.

Nimi kopimismi tulee sanoista ”copy me”, ja tässä vaiheessa tuskin kenellekään tulee yllätyksenä se että Gerson huseeraa Uppsalan yliopiston ylioppilaskunnassa piraattipuolueen edustajana.

Yhdistyksen tiedotteen mukaan virallinen tunnustus ei heltynyt helpolla, sillä kopimistien anomus hylättiin jo kahteen kertaan, kun uskon esitaistelijat eivät kyenneet tyydyttävästi kuvailemaan rukoilu- tai meditaatiomuotoaan. Lahkon suunta on kuitenkin ollut selkeästi nousujohteinen, ja viime vuonna uskovaisten määrä nousi jopa kolmeen tuhanteen.

Valtiovallan tunnustuksen varsinainen merkitys jää nähtäväksi – tokkopa piratismia vielä tämän vuoksi laillistetaan. Kopimisteilla on myös vielä pitkä tie taivallettavana jos haluavat saavuttaa yhtä suuren jäsenmäärän kuin Ison-Britannian Jedikirkko…

Lähteet:

http://www.isakgerson.se/

File-Sharing Recognized as Official Religion in Sweden

Lue myös

Domen pelitoimituksen vuoden pelit: osa 2

Video: Todellisen maailman WipeOut on entistä lähempänä

WoWin huipulla käydään kamppailua, jossa jaetaan bannejakin

Äänestä: Valitse vuoden 2011 parhaat pelit