UUSIMMAT

Ryu Hayabusa nousee kuopastaan – arvostelussa Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge

23.02.2013 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Meganinja Ryu Hayabusa on katkonut monia päitä, mutta viimeisin katkontaurakka ei mennyt ihan putkeen. Nyt herra saa kuitenkin uuden mahdollisuuden, ja onnistuikin nousemaan häpeäkuopastaan, mikäli Juho Anttilaa on uskominen.

Ryu Hayabusan seikkailussa on kyse tällä kertaa kansainvälisistä superterroristeista. Ainakin tavallaan. Toki tarina yrittää sotkea mukaan myös höpöä Hayabusan suvun vanhoista synneistä, jonkinmoista geenimanipulaatiota ja uutta maailmanjärjestystä. Melkoista huttua siis, mutta kun puhekieleksi valitsee japanin, ei kokemus ole lopulta sen tyhmempi kuin keskivertoanime yleensäkään.

Seikkailu on putki, jossa ei valinnoilla tai vaihtoehtoisilla reiteillä juhlita. Mitä nyt välillä voi pysähtyä keräämään kokemuspisteitä taisteluhaasteiden parissa. Vihollislauma, toinen, kolmas, vähän kiipeilyä, muutama lauma joukoittain kulman takaa puskevia ninjoja lisää ja tason lopettava pomotaistelu. Tällä kaavalla tahkotaan läpi kahdeksan ennestään tutun sekä kahden uuden, tyttöninja Ayanella pelattavan tason.

Viholliset vaihtelevat erilaisista sotilaista ja ninjoista jonkinlaisiin lonkeroita heilutteleviin demonimutantteihin saakka. Ei Japania ilman lonkeroita siis. Nähdäänpä vastassa myös pari jumalaa, jättirobotteja ja helikoptereita. Kattaus on siis teoriassa laaja, mutta käytännön tasolla toiston maku maistuu suussa jo pitkälti ennen pelin puoliväliä.

Lue koko arvostelu: Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge (Wii U)

Lisää aiheesta

Ninja Gaiden 2 (360)

Ninja Gaiden 3 (PS3, Xbox 360)

Ninja Gaiden Sigma (PS3)

Ninja Gaiden Sigma 2 (PS3)

Muropaketin uusimmat