Uusimmat

S.T.A.L.K.E.R. 2:n ja The Sinking Cityn kehittäjät keskellä sotaa – ukrainalaiset pelikehittäjät reagoivat Venäjän hyökkäykseen

25.02.2022 17:00 Muropaketin toimitus

Pelistudiot ovat nousseet vastustamaan Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Maassa kehitetään maailmanlaajuisesti tunnettuja hittipelejä.

PC Gamer ja Kotaku raportoivat ukrainalaisten pelistudioiden reaktioista Venäjän eiliseen hyökkäykseen. Ukrainassa sijaitsevat muun muassa odotettua S.T.A.L.K.E.R. 2 -peliä kehittävät GCS Game World sekä Sherlock Holmes ja The Sinking City -peleistä tunnettu Frogwares. Lisäksi esimerkiksi Crytekilla ja Wargamingilla on sivustudionsa maassa.

Monet ukralainaiset pelikehittäjät ovat julkaisseet somessa lausuntoja sotatilasta. Alla olevissa twiiteissä GSC Game World pyytää maailmalta apua hädänalaisille ja Frogwares korostaa tulevaisuuden arvaamattomuutta.

”Yritämme pysyä turvassa, mutta tämä on sotaa, siitä ei ole epäilystä”, Frogwares kirjoittaa. ”Tämä tilanne vaikuttaa työhömme ja elämämme voivat tuhoutua.”

Myös muiden maiden pelistudiot ovat ilmaisseet tukensa Ukrainalle. Esimerkiksi puolalainen 11 Bit Studios on julkaissut alla olevan painokkaan viestin, jossa he lupaavat lahjoittaa seuraavan viikon pelimyynnit kokonaisuudessaan Ukrainan Punaiselle ristille.

Useampien pelistudioiden kommentteja löytyy PC Gamerin ja Kotakun artikkeleista.