S.T.A.L.K.E.R.:n henkisen seuraajan Kickstarter-keräyksestä tekijänoikeusriita

26.06.2014 18:00 | Juho Anttila

Kun oman kertomansa mukaan joukko entisiä S.T.A.L.K.E.R.-kehittäjiä ilmoitti väsäävänsä klassikolle henkistä jatko-osaa, moni ehti jo innostumaan. Keräys onkin lähtenyt hyvin käyntiin, mutta kaikki eivät ole asiasta yhtä innoissaan. Niin ikään alkuperäisen S.T.A.L.K.E.R.:n kehittäjien perustama Vostok Games on nimittäin sitä mieltä, että nimeä Areal kantava uusi yrittäjä, West-Games, pelaa likaista peliä.

Vostokin PR-pomo Oleg Yavorskya harmittaa muun muassa se, että Arealin kehittäjät väittävät kuuluneensa S.T.A.L.K.E.R.:n ydinkehittäjäporukkaan. Yavorskyn mukaan S.T.A.L.K.E.R.:n parissa työskenteli melkoinen määrä kehittäjiä, osa vain muutaman kuukauden ajan. Yavorsky toteaa, ettei yksikään S.T.A.L.K.E.R.:n ydinkehittäjäporukasta ole mukana West-Gamesin riveissä.

Yhtä lailla epäilyttävää on se, että West-Games käyttää markkinoinnissaanS.T.A.L.K.E.R.-pelisarjan kuvamateriaalia, ilmeisesti ilman lupaa. Vostok Games ei kuitenkaan voi tälle asialle mitään, silläS.T.A.L.K.E.R.-oikeudet kuuluvat yhä alkuperäisen pelin kehittäneelle GSC:lle.

Kohu on ehtinyt vaikuttaa jo negatiivisesti Arealin keräysmenestykseen. 50 000 dollarin pottia tavoitteleva peli ehti haalia kasaan jo yli puolet tavoitteestaan ennen kuin Vostok Games puuttui peliin. Epäselvyyksien tultua julki osa tukijoista on jo ehtinyt vetää lahjoituksensa takaisin ja rahan kertyminen on hidastunut merkittävästi.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Kuka omistaakaan S.T.A.L.K.E.R.-oikeudet?

S.T.A.L.K.E.R. 2 jäissä, tekijät uuteen firmaan

S.T.A.L.K.E.Rin tekijästudio lopettamassa?