UUSIMMAT

Saatanallinen seikkailu jatkuu – suomalainen kauhupeli Lucius II

11.08.2014 14:15 | Jukka O. Kauppinen

Muistatteko parin vuoden takaisen Lucius-kauhuseikkailun? Pelin, jonka päähenkilö oli itsensä Saatanan poika? Jos ette, lukaiskaa täältä: Lucius (PC). Tämä saatanallinen seikkailu jatkuu ensi vuoden puolella, sillä Shiver Games tekee parhaillaan jatko-osaa tähän jokseenkin erikoislaatuiseen suomipeliin.

Lucius oli alkujaankin herkullinen peli. Se alkoi hupiprojektina ja kasvoi täysimittaiseksi kauhuseikkailuksi. Hyvinkin omintakaisesti ja pienillä paukuilla rakennettu peli oli kiintoisa ja erikoinen, vaikkakaan ei kaikin paikoin loppuun saakka viilattu kokemus.

Samaa henkeä on luvassa myös Lucius II: The Prophecy –seikkailussa, jonka kehittäminen alkoi heti edellisen Luciusin julkaisun jälkeen. Mutta parempana.

”Pelattavuutta ja fiilistä on paranneltu. Peliin on lisätty asioita ja ominaisuuksia, joita edellisestä pelistä puuttui. Siinä samalla pidämme kiinni alkuperäisen tunnelmasta ja kokonaisuudesta”, Shiver Games kertoo.

”Päätavoitteitamme ovat pelaamisen vapauden lisääminen ja hiekkalaatikkomaisen peliympäristön rakentaminen, jossa murhanhimoinen penskamme voi aiheuttaa tuskaa ja  kärsimystä. Synnin määrä on moninkertaistunut”, Johannes Aikio ylistää.

 

Pelin tarina jatkuu ensimmäinen Luciusin loppukohtauksesta. Kartano on palanut tuhkaksi ja Luciusin kasvattivanhemmista on aika jättänyt. Saatanan lapsi on vain tyytyväinen: tehtäväni täällä on tehty. Nyt seuraavien uhrien kimppuun!

Paitsi että tyhmät ihmiset eivät tajua kenestä on kyse. Lucius toteuttaa vain isänsä tahtoa, mutta ihmiset pistivätkin pojan mielisairaalaan. Onneksi nämä eivät vieläkään tajua kuka Lucius on oikeasti…

Pelimaailma on Lucius II:ssa tuntuvasti edellispeliä laajempi. Tutkittavana on paitsi viisikerroksinen sairaalarakennus, myös viereinen Ludlowin kaupunki. Potentiaalisia uhreja on satakunta ja pelaaja voi rakentaa omia ansojaan erilaisia asioita yhdistelemällä. Jokainen kenttä on hiekkalaatikko, jossa pelaaja itse voi päättää kenet tapetaan ja miten. Pelihahmonkin suhteen voi käyttää laajemmin mielikuvitustaan, sillä Luciusin yliluonnolliset voimat ovat nyt kustomoitavissa.

Lucius II: The Prophecy julkaistaan tällä kertaa indienä, itse. Ensimmäisen pelin julkaisu hoitui ensin saksalaisen seikkailupelitalo Lace Mamban kautta, mutta Shiver Gamesin kertoman mukaan yhteistyö ei oikein sujunut kaivatulla tavalla.

”Meillä oli lukemattomia ongelmia ja jouduimme purkamaan sopimuksen kokonaan”, Shiverin Aikio kertoo.

”Nyt onkin mukava kokeilla voimmeko selvitä ilman ylimääräisiä välikäsiä. Tämä antaa meille myös paljon lisää vapautta oman näkemyksemme toteuttamiseen.”

Lisäksi pelin markkinat tuntuvat olevan pääasiallisesti digitaalisella puolella, joten digitaalinen itsejulkaisu tuntuisi olevan Shiver Gamesille sopivampi vaihtoehto.

Ensimmäinen Lucius-seikkailu myi ”yli 100 000 kappaletta”.

Lisätietoja: http://shivergames.com/

Lisää aiheesta

Lucius on Saatanan poika  

Luciusista välittyykin alusta lähtien kiintoisa, vähän erilainen tunnelma. Saatanan vierailut pienen pojan luona johtavat yhä kamalampiin kohtauksiin, joissa Lucius tekee selvää kotitalonsa muista asukkaista, työntekijöistä ja vierailijoista. Maanpäällinen ottoisä on kaiken lisäksi merkkimies, jenkkihallituksen kuvernööri, joten kotikartanossa tapahtuvat kummalliset onnettomuudet herättävät pakostakin laajempaakin mielenkiintoa.

Lucius (PC) 

Jos Luciusta pitäisi luonnehtia jonkin muun olemassa olevan viihteen keinoin, ei Omenin yhdistäminen Hitmaniin ole kovin kaukana totuudesta. Luciuksen on tutkittava laajaa kartanoa, kerättävä sopivia esineitä ja tutkittava kulloinkin uhrina olevan henkilön rutiineja jotta nämä saadaan houkuteltua sopivaan paikkaan päättämään päivänsä jollain kekseliäällä tavalla. Apunaan Luciuksella on erilaisia saatanallisia taikavoimia, kuten mielenhallintaa ja telekinesiaa.