Saatanallisen nätti ja toimiva: Titanfall on lopputalven kovin räiskintäelämys!

19.02.2014 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Sekä Miikka Lehtonen että JOK siirtyivät Respawn Entertainmentin kohutun Titanfall-räiskintäpelin pariin – ja totesivat yhteistuumin, että internetin äänekkäät peelot olivat taas kerran väärässä. Puolitotuuksien huutelijat kun eivät tälläkään kertaa tienneet mistä puhuivat, vaan Titanfall osoittautui hurjan toimivaksi ja koukuttavaksi peliksi, jo ennakkoversiossaan!

Siinä missä Call of Dutyt nojaavat toinen toistaan ihmeellisempiin kill streakeihin – eli peräkkäisiä tappoja tekemällä kerättäviin bonuksiin – Titanfallin iso juttu on se nimeenkin päässyt titaani, jokaisen pelaajan oma jättimäinen taistelupuku, jonka voi välillä kutsua mukaan taistelukentälle. Titaanit korvaavat kill streak –bonukset, sillä oletusarvoisesti titaanin saa käyttöönsä kerran kahdessa minuutissa, mutta jokainen tappo tai muuten positiivinen suoritus lyhentää jäähtymisaikaa ja tarkoittaa sitä, että titaanin saa vähän nopeammin kentälle.

Pelitiloissakin on eroja. Itse pelasin lähinnä attrition-tilaa, joka tuntuu melkein Call of Dutyn MOBA-versiolta. Taistelukentällä juoksentelee tekoälyn ohjaamia sotureita, joiden – ja toki myös pelaajien – tappamisesta kerätään tiimille pisteitä, joiden joukkoon ihmispelaajat voivat piiloutua, joilla on yllättävän tiukkoja AT-aseita titaanien varalle ja niin edelleen.

Näiden, sekä monien muiden pienten ja suurien erojen yhteisvaikutuksesta muodostuu räiskintäkokemus, joka ei oikeastaan loppujen lopuksi ole kovinkaan lähellä Call of Dutyä. Hei, minähän sanoin, että se oli yksinkertaistus! Mutta miltä se sitten tuntuu?

Lue koko artikkeli: Titanfall –ennakko (PC, Xbox 360, Xbox One)

 

 
Lisää aiheesta

Battlefield 4 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Call of Duty: Ghosts (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

Deadfall: Adventures (PC, PS3, Xbox 360) 

Doom 3: BFG Edition (PC, PS3, Xbox 360)