Uusimmat

Saatanallisen suomalainen kauhupeli 1980-luvun hengessä

11.08.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Shiver Gamesin Lucius-pelit ovat kiinnostavia ja uskaliaita yrityksiä luoda kotimaista kauhua videopeliruuduille. Sarjan uusin teos lähestyy kauhua 1980-luvun pikseleiden hengessä.

Lucius itse on Saatanan poika, joka luo ympäristössään kaaosta ja kuolemaa. Lucius Demake kuitenkin luo saatanalliset säkeensä kunnon retrona, 2D-pikseleillä ja 16 värillä.

Demaken idea syntyi erään Lucius-fanin tekemästä konseptikuvasta. Retrohenkinen näkemys miellytti Shiverinkin väkeä, joten konseptoija värvättiin luomaan Lucius-pelit uudelleen wanhan koulun seikkailuna.

Idea on entisensä: olet itse pikkupiru ja aiheutat tuhoa, kaaosta ja kuolemaa. Eikä kyseessä ole mikään vitsi, vaan ihan täysmittainen noin 5-8 tunnin mittainen seikkailu.

Lucius Demake löytyy Steamistä viiden euron hintaan.

Lisätietoja: Lucius Demake (Steam)

Lucius Demake

Lucius Demake

Lisää aiheesta

Muutama vuosi taakse julkaistussa kotimaisessa Luciuksessa oli varsin pätevä idea. Pelaaja kontrolloi Paholaisen poikaa ja tehtävä oli seikkailullisesti murhata perhe, sukulaiset ja kaverit. Valitettavasti toteutus oli varsin puolivillainen, eikä ainakaan allekirjoittanut jaksanut pelata paria kenttää pitemmälle. Kakkososassa on lyöty panoksia kovemmalle ja nyt nirhata voi mielinmäärin lähes hiekkalaatikkomaisissa kentissä.

Lucius II (PC)

Hitman-vertauskuva on siinä mielessä hauska, että jos Hitman: Absolutionin kartat olivat noin parin huoneen kokoisia, on Luciuksessa tehtävästä riippumatta temmellyskenttänä koko kartano. Periaatteessa avoin pelimaailma ja Luciuksen psyykkiset voimat voisivat mahdollistaa jos jonkinlaisen pahuudella leikittelyn, mutta valitettavasti Shiver Games vetää koko touhun metsään. Ei edes vähän, vaan pahimmalla mahdollisella tavalla. Slayerin klassikkobiisi Evil has no boundaries on vissiin jäänyt kuulematta.

Lucius (PC)