UUSIMMAT

Salaisia viestejä pelien uumenista

07.10.2009 19:39 | Jukka O. Kauppinen

Videopelien historia on täynnä kätkettyjä viestejä ja yllätyksiä pelaajille. Esimerkiksi niin sanotut easter eggit saivat alkunsa jo Atari 2600 -konsolilla. Peleihin on upotettu viestejä siitä lähtien, joskus niin että ne löytää verrattain helpostikin, joskus ne on taas piilotettu todella syvälle pelikoodin uumeniin, jopa salattu.

Muutamissa salaisissa viesteissä avaudutaan varsin huolella ja liekitetään firman pomoja. Kuten esimerkiksi NES-konsolille vuonna 1985 julkaistussa Pachinko-pelissä. Sen ohjelmoija käytti äimistyttävät viisi prosenttia pelin ROM-kasetin kapasiteetista piiloviestiinsä, jossa tekijä muun muassa rähjäsi firman pomoista.

Muita veikeitä japanipelien piiloviestejä Magweasel-saitilla julkaistussa mainiossa tekstissä, jossa näitä on käännetty englanninkielelle:

Lue juttu:

Lue myös

Arvostelu: G.I. Joe – The Rise of Cobra (DS)

Kymmenen kamalinta peliä

Operation Flashpoint: Dragon Rising kaupoissa perjantaina – ryöpsähdys trailereita

Silent Hunter 5 – haastattelussa sukellusvenesimulaation pääsuunnittelija

Sonyn Tretton onnensa kukkuloilla

Keskustelu

Heh, loistavaa, loistavaa. Hauska tuulahdus parin vuosikymmenen takaa menneisyydestä. Voin hyvin kuvitella kuinka jamppa on jäänyt japsikokispullonsa kanssa toimiston hämärään kodaamaan ja puhisten kirjoittanut vanhalla naksahtelevalla IBM-näppäimistöllä 14-tuuman vihermustaputkelle raivokasta salaviestiään…

Kovin on kiivasta porukkaa olleet devaajat ennenkin, ja managerismiehet näköjään yhtä tumpeloita kuin nykyään…:)

Vähän tuli mieleen tämä seuraava blogi, mitä tosin ei ole enää päivitetty muutamaan kuukauteen:
http://it-ala.blogspot.com/

Eipä ole sitten kivaa, kun viestissä haukutut henkilöt kuulevat tuosta. :D

Muropaketin uusimmat