Uusimmat

Sam & Max internet-kriisin pauloissa

26.03.2007 14:22 Jukka O. Kauppinen

Sam & Max –seikkailupelisarjan viides osa ilmestyy jo pikapuoliin. Sarjan viides jakso ”Reality 2.0” loikkaa tällä kertaa aivan uudenlaisille poluille. Salapoliisit joutuvat näet selvittämään internet-kriisiä.

Epämiellyttävän viraaliksi muuttunut videopeli on ottanut pelaajansa panttivangeiksi ja etsiväkaksikon täytyy nyt loikata virtuaalitodellisuuteen selvittääkseen ongelmat. Mutta onko kaksikossa riittävästi jänistä/koiraa maailmanlaajuisen tietojärjestelmien kaatumisen estämiseksi?

Pc-seikkailupelisarjan viides osa julkaistaan 12.4.

http://www.telltalegames.com/samandmax/

Lue lisää eDomesta

Sam & Max Episode 1: Culture Shock -arvostelu

Sam & Max Episode 2 ja 3 -arvostelu

Freelance-etsivät syksyllä kauppojen hyllyille

Kuvia Sam & Maxin kolmannesta episodista

Telltale palkkaa Wii-kehittäjiä

Sam & Maxin (ja Monkey Islandin) tekijä haastattelussa

Sam & Max – Culture Shock – etsivälegendojen paluu

 

Zomg. Palomuuri.

Mikä Sam & Max?

Sam & Max oli alkujaan vahvan anarkistinen ja pähkähullu sarjakuva, josta LucasArts teki sittemmin myös pelaajakansan kollektiiviseen muistiin taltioituneen seikkailupelin Sam & Max Hit The Road.

Myöhemmin LucasArts teki jatko-osaa nimeltään Sam & Max Freelance Police, mutta keskeytti sitten projektin pistäessään samalla muitakin odotettuja seikkailuja ö-mappiin. Fanit järjestivät pikaisesti niin addressien pelin tekemiseen loppuun ja mielenosoituksen LucasArtsin toimiston edessä. 

LucasArts pysyi päätöksessään, mutta Sam & Max -seikkailupelien luojat, pelialan veteraanit Dan Connors, Kevin Bruner, ja Troy Molander, suorittivat taannoin yllättävän manooverin ja perustivat uuden pelistudion, Telltale Gamesin. Sen tavoitteisiin kuuluu seikkailupelien palauttaminen pelimaailman etulinjaan.

Kolmikko edustaa pelialalla vahvaa ja pitkän linjan tietotaitoa. Herrojen taustalta löytyy muun muassa yksi pelihistorian hauskimmista seikkailuista: Sam & Max: Freelance Police. Herrat ovat olleet mukana tekemässä myös sellaisia pelejä kuin Star Wars: Tie Fighter, Rebel Assault II, Jedi Knight, Curse of Monkey Island, Obi-Wan, Escape from Monkey Island ja Grim Fandango. Pelinsä tunteva voikin päätellä silmänräpäyksessä, että kyse on entisistä LucasArtsin pelisuunnittelijoista.

Telltale Gamesin toimitusjohtaja kertoo, että eräs suurimmista syistä oman seikkailupelejä tekevän yhtiön perustamiseen oli sattumoisin juuri Sam & Maxin jatko-osan peruuttaminen. Pelaajayhteisön raivokas reaktio ja kirjekampanjat LucasArtsille vakuuttivat pelisuunnittelijat, että seikkailupeleille on yhä tilausta.

Diggaatko Sam & Maxistä?

Katso tilanne vastaamatta