Samuli ”elfi” Sihvonen nappasi ensimmäisen kansainvälisen turnausvoittonsa

21.10.2013 22:30 | Teemu Hiilinen

Helsinkiläinen ENCE eSports:n StarCraft 2 -ammattilaispelaaja Samuli ”elfi-” Sihvonen voitti viime viikonloppuna pelatun Vorpal Bulgarian Challengen häviämättä peliäkään. Voitollaan Sihvonen kuittasi itselleen 2 500 euroa.

”Tosi hyvä fiilis! Vihdon ja viimein onnistuin voittamaan turnauksen. Tätä on odotettu. Pidetään silti realismia mukana, suosikkina sinne lähdettiin ja vain voitto tavoitteena. Turnauksen taso ei ollut niin kova, mutta tästä se lähtee”, kommentoi Sihvonen voittoaan ilahtuneena.

Viikonloppuna pelattu Vorpal Bulgarian Challenge oli pienimuotoinen kutsuturnaus, joka järjestettiin Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa. Turnaukseen oli kutsuttu Sihvosen lisäksi ranskalainen amattilaispelaaja Antoine ”Dayshi” Stievenart. Nämä kaksi ulkomaalaista kohtasivat Bulgarian omat tähdet. 

Turnauksen ensimmäisellä kierroksella kaikki pelaajat pelasivat toisiaan vastaan. Ensimmäisen kierroksen neljä parasta pelaajaa pääsivät pudotuspeleihin. Sihvosen dominoinnista turnauksessa kertoo paljon se, ettei hän hävinnyt turnauksen aikana kuin yhden kartan. Finaalissa suomalainen supertähti onnistui kukistamaan ranskalaisen Dayshin suoraan 4-0.

Seuraavan kerran Sihvonen on pelaamassa viikonloppuna järjestettävässä Insomnia -pelitapahtumassa Porissa, missä järjestetään 1 100 euron kotimainen StarCraft 2 -turnaus.

Kuva: Jussi Jääskeläinen / Assembly Organizing

Lisää aiheesta

Kerran kuussa kamppaillaan – taistelupelaajien piirit ovat pienet mutta energiset 

SEUL palkitsi vuoden eSports-pelaajan, tapahtuman, vaikuttajat… 

StarCraft 2 –tähti siirtyi LoLiin 

Vieraissa: SEUL eSports-gaala 2013