Samus Aran seikkailee huomenna uudessa Metroidissa

02.09.2010 18:50 | Jukka O. Kauppinen

Tutkimusmatka avaruudessa ja dramaattisia elokuvaosuuksia. Ei, ei uudessa Halossa, ainakaan vielä. Mutta Samus Aran, pelimaailman upein scifinainen, hän näyttää miten girlpoweria käytetään ulkoavaruudessa. Metroid: Other M näet ilmestyy huomenna.

Samus Aran on ensimmäisiä naispuolisia videopelisankareista koskaan. Samalla Samus on myös yksi arvoituksellisimmista pelihahmoista.

Peli tarjoaa muun muassa mahdollisuuden vaihtaa kuvakulmaa saumattomasti kolmannen ja ensimmäisen persoonan välillä.  Pitämällä Wii-ohjainta sivuttain voi tutkia pelin ympäristöjä ja taistella kolmannessa  persoonassa. Samusilla on myös ensimmäistä kertaa lähitaisteluliikkeitä.

Nintendo kehuu myös, että…

”Peli tarjoilee tunnelmaa, tutkimista ja loistavan tarinan. Peli sijoittuu valtavalle avaruusalukselle, joka kuitenkin pitää sisällään hurjasti erilaisia paikkoja, joissa jokaisessa on oma ympäristönsä – ainutlaatuinen  kasvisto, eläimistö sekä viholliset.   

Biosphere esimerkiksi on jättimäinen kasvihuone, jossa on viidakko upeine  vesiputouksineen ja sateineen sekä lukemattomia trooppisia – ja aggressiivisia – olentoja ja  kasveja. Cryosphere puolestaan on kylmä ja luminen ympäristö, jossa lämpötila on niin  alhaalla, että sisäänkäynnit ovat usein jään peitossa. Pyrosphere taas on täynnä tulivuoria ja  magmaa. Joillakin sen alueista on niin korkea lämpötila, että Samusin energiataso vähenee,  ellei hänellä ole käytössä lämpöä kestävä Varia Suit -puku.”

Pelin tarinan luvataan kertovan pelaajille myös lisää Samus Aranin omasta tarinasta ja paljastavan miksi hän on palkkionmetsästäjä. Tapahtumat alkavat Super Metroid -pelin päättymisestä, eli siitä kun vauva-Metroid antoi henkensä suojellakseen Samusia.

Team Ninjan ja alkuperäisten Metroidien luojien yhteistyöllä syntynyt Metroid: Other M  julkaistaan Wiille 3. syyskuuta 2010.

Lisää aiheesta

Lue myös

Donkey Kong Country Returns -ennakko (Wii)

Ensikosketus: Dead Nation – suomalaiset zombit ovat ihanan ällöjä

Golden Sun: Dark Dawn -ennakko (DS)

Kinect-ensitesti: Sinä olet ohjain

Muropaketin uusimmat