UUSIMMAT

Särkeekö silmiä? Väsyttääkö aivoja? Osta japanilaisia pelipillereitä!

11.04.2008 09:34 Miikka Lehtonen

Kaikkea sitä Japanissa keksitään. Jos hullut serkkumme eivät yritä kaupitella käytettyjä alusvaatteita automaateista, heillä on käynnissä joku muu täysin tärähtänyt idea. Uusinta uutta edustavat pillerit, jotka on kehitetty piristämään pelaajien silmiä ja aivoja. Kuulostaa turvalliselta!

Uutistoimisto Reuters kertoo Japanin uusimmasta terveysvillityksestä, joka on suunnattu nimenomaan pelaajille. Game Suppli -nimellä kulkevia pillereitä kehittäessään tiimi ”keskittyi valmistamaan lisäravinteen niille, jotka rakastavat pelejä.”

Reuters kertoo hieman tarkemmin Kyowa-Yakuhinin valmistamista pillereistä, joita on kahta lajia. Silmätabletit sisältävät mustikkaa, jonka kerrotaan olevan näölle hyväksi. Aivotabletit taas sisältävät dokosaheksaeenihappoa, eli kotimaisittain ilmaistuna rasvahappoa, jonka kerrotaan parantavan aivojen toimintaa. Idea sinänsä ei ole uusi, sillä Suomessakin myydään samaan aineeseen perustuvia lisäravinteita ja esimerkiksi kalan maine aivoruokana perustuu sen sisältämiin rasvoihin, jotka kuulemma parantavat aivojen toimintaa.

Uutistoimiston pojat eivät tunnu olevan aivan vakuuttuneita japanilaisihmeen meriiteistä, sillä he päättävät uutisen muistuttamalla, että Japanin kaupoista löytyy hyllykaupalla juomia ja tabletteja, jotka väittävät tarjoavansa erilaisia kauneus- ja terveyshyötyjä, joskin usein ilman minkäänlaista tieteellistä pohjaa.

Vielä pillerien olemassaoloa traagisempaa on niiden saama vastaanotto, sillä Internetin keskustelupalstoilla huolestuttavan moni pelaaja tervehti väitettyjä ihmetabletteja riemuissaan todeten kaipaavansa helpotusta särkeviin silmiinsä ja heikkenevään näköönsä. Tässä teille helpotusta – menkää välillä ulos.

Lue myös

Peliseksi on kamalampaa kuin splatteri ja homostelu

Metallijumala tuomitsee ilmakitaroijat

Mies yritti varastaa PS3:n, saikin turpaansa naisnyrkkeilijältä – katso video