UUSIMMAT

Sata miljoonaa ja rapiat päälle – World of Tanksiä mätetään yhä hurjasti

28.04.2015 21:30 | Jukka O. Kauppinen

Onko World of Tanks saavuttanut jo huippunsa? Siinä yksi kysymys, jota Wargaming.Netin panssaripeli-ihmeen tienoilta on kyselty. Ehkä on. Ehkä nykytilanteesta ei voi enää juuri kasvaa, sillä suurin osa tankkipeleistä potentiaalisesti kiinnostuneista on varmaan jo sitä kokeillut. Kilpailuakin on, sillä War Thunderin tankkisota on kiitettävän toimivaa. Jos jotain, niin luultavasti aktiivipelaajien määrä on hiljalleen jo laskemaan päin.

Ei WoTilla silti huonosti mene. Firma kertoi viime kesänä, että sen sotapeleillä on yhteensä 100 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Luvut ovat siitä kasvaneet, sillä nykyään pelkästään World of Tanksin PC-versiolla on yhteensä yli 100 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Moniko pelaa aktiivisesti, se on eri kysymys.

Xbox 360:llä tankkisotaa puolestaan mättää päälle seitsemän miljoonaa pelaajaa ja mobiilipeli World of Tanks Blitziä päälle 25 miljoonaa.

World of Warplanesillä on puolestaan kymmenkunta miljoonaa pelaajatiliä, mutta kuvittelisin että aika pieni osa näistä on enää mukana.

Ainakin allekirjoittanut yllättyi Blitzin suuresta pelaajamäärästä, mutta toisaalta – kyllä muutama tuttu on maininnut olevansa siihen ihan koukussa. Kai siinä jotain on siis tehty oikein!

Seuraavaksi Wargamingin pelikaartiin liittyy World of Tanksin Xbox One -versio. World of Warships on tällä hetkellä betassa. Sen betaajamäärätkin mainittiin, mutta meni ohi korvien. Väittivät kuitenkin, että testaajia on tässä vaiheessa jo enemmän kuin Warplanesillä vastaavalla hetkellä.

Lisätietoja: http://eu.wargaming.net/