UUSIMMAT

Satunnaisia peliarkelogisia kaivauksia C64:llä – osa II

03.07.2015 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Tapahtuipa eräänä lauantaina: vietimme Commodore-henkistä viikonloppua ja tartuinpa taas GameBase 64:n antimiin. Säännöt olivat yksinkertaiset: selaillaan satunnaisesti kymmenientuhansien C64-pelien kokoelmaa ja kokeillaan pelejä, joista kukaan ei tiedä mitään.

Toisen osan peleinä B-17 Aces High, Baywatch, Reuter’s World, Web Dimension ja Your Father’s Nightmare.

Vaikka retropeleistä usein ajatellaankin, että olivatpa ne hyviä ja kaikki ideat olivat hyviä, niin voi herranjestas mitä roskaa niistä 99 prosenttia todellisuudessa onkaan. Huonojen pelien kavalkadin keskellä etsittiinkin sekä niitä ”voi hyvä luoja mitä paskaa” –hetkiä että niiden oikeiden tuntemattomien helmien löytämisen riemua.

Sain lopultakin kirjoiteltua pelilistan paperilta koneelle, joten mitäs kaikkea sieltä sitten löytyikään? Erityisenä bonuksena jokainen peli myös arvosteltiin 1-5-asteikolla!

Lue myös:  Satunnaisia peliarkelogisia kaivauksia C64:llä – osa I

 

B-17 Aces High

Edisoft/Next Game, 1985, C64

Basillä tehty lentosimu. Olihan se ihan eeppistä jännää, mistä erityiskiitokset italiankielisyydelle. ”Mitähän tässä tapahtuu” –fiilikset olivat kyllä korkealla.

Arvosana: 2/5

Lisätietoja: B-17 Aces High

 

Baywatch

Ninja Soft, 1998, C64

Että niin kuin mitä ihmettä? Baywatchin alta ei löytynytkään The Hoffia, vaan vuonna 1998 tehty vetinen urheilupeli. Mikä kovinta, sehän osoittautui tosi kovaksi tikunrämpytykseksi, oikein kunnon Decathlon-henkeen. Oikein kunnon eSports-rämpyttämiseksi. Tästä vähän väriä kilpapelaamisiltoihin!

Arvosana: 4/5

Lisätietoja: Baywatch

 

Reuter’s World

Binary Zone PD, 1989, C64

Helkkarin käpyinen toimintaräiskintä, joka osoittautui jälkikäteen Shoot’em Up Construction Kitillä tehdyksi. Ei ihme, että oli niinkin paska. Söpö päähenkilö sentään mutta täysin kelvoton räpellys noin muten.

Arvosana: 2/5

Lisätietoja: Reuter’s World

 

Web Dimension

Activision, 1985, C64

Olen ehkä joskus tätä ihmetellyt, mutta vain ihmetellyt. Ei puhutellut Web Dimension etukäteen sen enempää nimeltään kuin ulkoasultaankaan, ja hetki menikin päästä sisään että mitä tässä oikein tapahtuu. Hiljalleen oudon ja äänekkään pelin saloista kuitenkin paljastui musiikkiin ja väreihin pohjautuva räiskintäseikkailu, joka oli aika kiinnostava ja ennen kaikkea erikoinen luomus.

3D-perspektiivistä kuvatussa teoksessa on outoa ideaa, mutta ei se oikein silti iskenyt sen enempää nyt kuin näemmä tuolloinkaan arvostelijoihin.

Arvosana: 2/5

Lisätietoja: Web Dimension

 

Your Father’s Nightmare

Kemoiz, 2014, C64

Hupikoodailijan ensimmäinen C64-peli onkin susipaska sokkeloseikkailu. Kuka yllättyi?

Arvosana: 1/5

Lisätietoja:  Your Father’s Nightmare

 

Lue myös:  Satunnaisia peliarkelogisia kaivauksia C64:llä – osa I

 

Lisää aiheesta

Erilainen matka pelihistoriaan: C64-pelit peligrafiikan kautta nähtynä 

Ghosts’n Goblins Arcade – täydellisyyttä hipova uusioversio klassisesta C64-pelistä 

High Voltage SID Collection päivittyi versioon 63 

Poika! Tikkurilan maalitehtaan mainospeli Painterboy on tärkeä pala suomalaista pelihistoriaa