UUSIMMAT

Scrollsin piti olla seuraava hitti Minecraftin jälkeen, toisin kävi

30.06.2015 16:18 | Jukka O. Kauppinen

Ruotsalainen Mojang-pelitalo ratsasti pitkään kunnian kukkuloilla ja nautiskeli Minecraft-pelin hurjista tuotoista. Mutta Mojang halusi olla muutakin kuin yhden hitin ihme. Toisin kävi, Mojang jää yhden hitin ihmeeksi.

Mojang-studiolla on pompoteltu paljonkin uusia peli-ideoita ja protoja, joista pisimmälle ehti Bethesdan haasteen kuuluisaksi tehnyt Scrolls. Keräilykorttipeliä ei kuitenkaan ehditty koskaan tehdä valmiiksi, vaan sen kehitys on nyt käytännössä pysähtetty.

Scrolls ehätti beta-asteelle ja siitä on voinut maksaa rahaakin, mutta Hearthstonen ja muiden massiivisten keräilykorttihittien sekaan ei tunnu mahtuvan pienen ruotsalaistiimin indiehköä strategiapeliä. Ei etenkään Microsoft-kauppojen jälkeen, sillä Mojang-studio työntekijöineen tuli vähän niin kuin Minecraft-pelin kaupanpäällisinä.

Scrolls ei joko sovi Microsoftin pelistrategiaan tai pelille vain ei nähdä riittävää kaupallista potentiaalia.

Mojang lupaa ylläpitää Scrollsin moninpelipalvelimia ainakin 2016 kesään saakka ja kaikki pelin mahdolliset tuotot käytetään sen ylläpitoon.

Lisätietoja: Scrolls

Lisää aiheesta

Bethesda ja Mojang sopivat kiistan Scrolls-pelistä 

Microsoft osti Mojangin – hinta 2,5 miljardia 

Notch ja 70 miljoonan taalan tupaantuliaiset 

Notchilla luova hikka – 0x10-avaruusalussimulaattori jäissä 

Turkkilaisministeri haluaa kieltää Minecraftin, ”peli perustuu väkivaltaan” 

Vuoden viimeisessä Pelikopterissa ynnätään vuosi 2014 

Keskustelu

@1 ”mutta kaikki koodaaminen ja päivittäminen oli tuskallisen hidasta”

Eli tää on Mojangilla ongelma muuallakin kuin Minecraftissa. Noh, jännä nähä aikovatko vielä yrittää uutta vai haluaako Microsoft keskittyä pelkkiin palikoihin jatkossa.

Scrolls itseasiassa pääsi pois melkein 2 vuoden betavaiheesta viime joulukuussa.

Vaikka suurin osa pelaajakunnasta ei varmaan peliä täysin valmiina koskaan pitänytkään. Devit ei saaneet oikeen mitään muuta aikaan kun äärimmäisen hienoa taidetta kortteihin, mutta kaikki koodaaminen ja päivittäminen oli tuskallisen hidasta.

Pelistä oltiin kiinnostuneita lähinnä betan alkuvaiheilla jonka jälkeen pelaajamäärät romahti jonnekin 300-50 online pelaajan välille. Eli näin hienosti se early acces taas toimii, peli valmustuu eikä ketään enää kiinnosta.

Harmi että lopetetaan, tullut pelailtua varsin paljon ja pidän kyseisestä pelistä kaikkine ongelmineenkin paljon enemmän kuin muista tämänhetkisistä digitaalikorttipeleistä.

Muropaketin uusimmat