UUSIMMAT

Se on pop pop pop pop –flipperikulttuuria – menneiden vuosikymmenten outoja supertähtiflippereitä

08.06.2015 19:45 Jukka O. Kauppinen

Pop-kulttuuri. Se on sitä kulttuuria jos mikä. Ja miettikääs kun tähän yhdistetään lisenssipelit ja supertähtien naamoilla myytävät tuotteet. Pääsemmekin siten kätevästi Flashbak-saitin mainioon historiallisten superstara-flippereiden ääreen!

1970- ja 1980-luvulla tehtiin monen monia kuuluisuuksien pärstäkertoimilla myytäviä flippereitä, siis jo kauan ennen ensimmäistäkään videolisenssipeliä. Ja onkin herttaista ihmetellä näitä pelikoneita, etenkin kun niissä käsitellään tuon ajan kauan sitten unohtuneita supertähtiä tai flippereitä, joissa on todella törkeästi rosvottu jonkin tv-sarjan tai elokuvan fiilis sovittamalla se ihan pikkuisen erilaiseen ympäristöön.

Playboy muuten löytyy Ikuri Arcadesta.

Ihan hupsuinta on ihastella KISS-flipperiä ja muistella kuinka Gene Simmons näki bändin jo tuolloin tuotteena, josta voi tehdä ihan kaikkea – pelejä, sarjiksia, elokuvia, mitä vain. Tai äimistellä Elton John –flipperiä, joka kuulostaa niin kummalliselta, niin kummalliselta. Ja entäs tuo Dolly Parton –flipu? Dollyhän on amerikkalainen countrylaulaja, joka tunnetaan erityisen hyvin rintavarustuksestaan. Mutta että Dollystä on tehty flipperikin? Grafiikoista päätellen painopiste ei ollut rouvan laulutaidoissa.

Ja mitäs luulette, mistä on Raven-flipperin idea haettu?

Kaikki hienot ja upeat ja komeimmat muinaiset supertähtiflipperit löydät täältä.

Lue juttu: Evel Knievel and 17 More Pop Icon Pinball Machines of the 1970s-80s

Lisää aiheesta

Flipperiherkuttelua: Revenge From Mars sisältä ja ulkoa 

Kuis hurisee: Ikuri Arcade – Tampereella sykkii flipperikeidas (Checkpoint) 

Pinball Hall of Fame – flipperimuseo Las Vegasissa 

Tamperelainen pelihalli kokoaa historiaa pelipaikoista – onko sinulla muistikuvia? 

Muropaketin uusimmat