Secret Exitin Turbo Dismount menestyy Steam Early Accessin ja verkkoyhteisön avulla

11.07.2014 17:00 | Juho Anttila

Kun Secret Exit esiintyi Illusion-seminaarissa viime vuonna, viesti oli omalla tavallaan synkkä. Firman teos Eyelord ei ollut menestynyt odotetulla tavalla. Vain firman aiempien pelien menestys riitti pitämään yrityksen hengissä. Tänä vuonna firman perustaneen Jani Kahraman viesti oli varoittavan sijaan voimauttava.

Secret Exitin viimeisin peli, Turbo Dismount, on nimittäin ollut menestys. Suuri kiitos tästä kuuluu pelaajayhteisölle, Steam Early Access -palvelulle ja ilmaiseksi pelattavan demoversion mukanaan tuomalle näkyvyydelle. Näiden tekijöiden avulla Turbo Dismount tienasi kehityskustannuksensa takaisin jo ennen pelin virallista julkaisua.

Kahraman esityksen ytimestä löytyikin pelaajayhteisön merkitys. Ilmaispelattava verkkoversio, YouTube-julkisuus ja säännölliset päivitykset ovat luoneet alati kasvavan pelaajayhteisön. Yhteisön antaman palautteen kuunteleminen on puolestaan auttanut säilyttämään pelaajat ja kasvattamaan pelaajien määrää. Secret Exitin ja Turbo Dismountin tarina onkin oiva osoitus siitä, miten takaiskuistakin voidaan toipua, kunhan uskoa omaan tekemiseen ja rohkeutta hyödyntää uusia mahdollisuuksia riittää.

Lisää aiheesta

Päin tiiliseinää, syöksy rotkon uumeniin- Turbo Dismount on mustelmien juhlaa

Turbo Dismount –ennakko (PC)

Ari Pulkkinen kertoo: Pelimusiikki on vihdoin Teosto-kelpoista

Muropaketin uusimmat