UUSIMMAT

Seesamtiestä syntyi oiva lastenpeli – lue arvostelu

11.05.2012 14:30 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila pääsee aina vähän väliä syynäämään lastenpelejä. Mutta niinhän sitä perheellisille ja lapsellisille käy. Tällä kertaa kohteena oli telkastakin tuttu lastensarja Seesamtie, joka on The Muppetsien luoneen Jim Hensonin käsialaa.

Kukin tarina koostuu viidestä pelisivusta ja jokaisen sivun aikana on mahdollista kerätä viisi tähteä. Useimmissa tapauksissa tähdet kertyvät kuin itsestään, mutta joidenkin haasteiden kohdalla joutuu jopa hieman hikoilemaan.

Tähtien avulla avataan making of -tyylisiä videopätkiä, joissa päästään muun muassa kuulemaan, miksi Sesame Street on Tim Schaferin mielestä suunnilleen paras keksintö ikinä. Oheismateriaalit kiinnostavat todennäköisesti enemmän vanhempia kuin pelaavia lapsia, mutta mukava lisä ne ovat joka tapauksessa.

Liikkeentunnistuksen tarkkuudesta on paha mennä sanomaan mitään, sillä valtaosassa tehtävistä pelaajalta ei vaadita kovin kummoisia suorituksia. Homma onnistuu, kun nyt huitoo ja elehtii vähän sinne päin. Vanhemmalle pelistä ei riitä haastetta, mutta lasten näkökulmasta hauskanpito on sopivan harmitonta ja helppoa.

Lue koko arvostelu: Sesame Street: Once Upon a Monster (Xbox 360)

Lue myös

Kinectimals: Now with Bears! (Xbox 360)

Lego Harry Potter: Years 5-7 (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Mario Party 9 (Wii)

Professor Layton: Spectre’s Call (DS)

Super Pokémon Rumble (3DS)