UUSIMMAT

SEGA panostaa PC-pelaamiseen ja hankki raskaan strategiastudion

05.07.2016 18:15 | Miikka Lehtonen

Vaikka SEGA onkin alkujaan konsoli- ja kolikkopelibisneksestä tunnettu firma, ja se yhä mielletään konsoliporukaksi, se on vuosien varrella panostanut suuresti PC-pelaamiseen. Niin jatkossakin, sillä SEGA on hankkinut tiimiinsä raskasta strategiaosaamista.

SEGA ja raskas PC-strategia eivät sinänsä ole mikään uusi yhtälö, sillä Total War -peleistä tunnettu Creative Assembly, Dawn of War -pelit luonut Relic Entertainment ja Football Manager -sarjalla itsensä maailmanmaineeseen lyönyt Sports Interactive ovat kuuluneet jo vuosia SEGAn PC-talliin.

Nyt siihen liittyy myös ranskalainen Amplitude Studios, joka tunnetaan Endless Spacesta ja Endless Legendistä. Nehän ovat sangen raskaita 4X-pelejä, jotka ovat tehneet paljon asioita mukavan erilaisesti kuin perinteiset 4X-pelit. Amplitude-perustaja Mathieu Girard on myös tapahtuneesta innoissaan.

”SEGAn perheeseen liittyminen on huipentuma sille kovalle työlle, jota minä, Romain ja muu porukka Amplitude Studiosilla on tehnyt. Kun Endless-sarja pääsee seisomaan rinnakkain perinteikkäiden PC-sarjojen, kuten Total WArin ja Dawn of Warin kanssa, pelimme ovat sillä tasolla, jolle ne mielestämme kuuluvat.”

Se on sitä ranskalaista vaatimattomuutta, se! Mutta onhan Girardilla aihetta olla ylpeä.

Lähde: Eurogamer