UUSIMMAT

SEGA tykkää Bugbearista

21.06.2007 14:48 | Miikka Lehtonen

Kuten monet lukijat jo luultavasti muistavat, suomalainen Bugbear Entertainment sai kunnian vastata SEGA Rallyn PlayStation Portable -käännöksestä. Juttu tuntuu luistavan, sillä SEGA Racing Studion pojat osoittautuivat koviksi Bugbear-faneiksi.

SEGA Racing Team kutsui ystävällisesti eurooppalaisia toimittajia tutustumaan uuteen SEGA Rally -peliinsä. Sen enempää siihen puuttumatta pääsimme myös vaihtamaan pari sanaa studiopäällikkö Guy Wildayn ja firman koodarien kanssa. Keskustelu kääntyi väistämättä Bugbeariin, joka tehtailee pelin PSP-käännöstä SEGA Racing Studion valvonnassa.

”Yhteistyö Bugbearin kanssa on sujunut loistavasti”, Guy hehkutti. ”PSP-versio ei luonnollisesti tule olemaan ominaisuuksiltaan aivan samaa tasoa kuin muut, sillä esimerkiksi pelin monimutkainen ajoradan muokkautuminen ei ole laitteistorajoitusten vuoksi mahdollista. Bugbear on silti tehnyt erittäin vakuuttavaa jälkeä ja olemme todella tyytyväisiä. Osasimme toki odottaa tätä, sillä hehän ovat autopelien veteraaneja.”

Myös brittikoodarit olivat Bugbearin otteista suorastaan hämmästyneitä ja ihmettelivät, miten pojat saavat revittyä niin paljon irti PSP:n raudasta. Ihmetys vaihtui leveään hymyyn, kun Bugbearin demoskene-taustat selitettiin pojille.

Mainiolta vaikuttaneen pelin PSP-versiostakin lienee näiden kommenttien valossa syytä odottaa jotain erikoista. Mikäli on elänyt pää pusikossa viimeiset vuodet, Bugbearin vaiheisiin voi tutustua firman kotisivuilla.

Lue myös:

Suomalaisen pelialan suuri vuosi

SEGA Rally PSP:lle suomalaisvoimin

Keskustelu

Tulee kalliiksi ottaa raudasta kaikki irti. On halvempaa ja pidemmän päälle fiksumpaa tehdä tehot normalisti irtiottavat softat ja keskittyä laatuun sekä sisältöön. Bugbearin kaltaiset keskimääräistä lahjakkaampien ihmisten porukat eivät kestä liiketoimintamallina kovinkaan pitkälle. Katsokaa vaikka, kuinka suuri osa nykyisistä hyviä pelejä tekevistä taloista keskittyy tehojen irtiottoon ja kuka ei.

Itse ostan mielummin kalliimmat raudat ja otan paremmat pelit.

Tosin A1200 alkaa jo ikääntyä.

Ante,
Et ota huomioon sitä, että toiset sitä vain ovat parempia kuin toiset.
Bugbearin jätkät on tunnettu aina poikkeuksellisen taitavasta ohjelmointitaidosta ja laitteiden tehokkaasta hyödyntämisestä. Bugbearin pelienginet siis keskimäärin hyödyntävät samaa rautaa tehokkaammin kuin muiden.

Tavallaan huolestuttava joo, mutta tässä voi olla avain menestykseen suomalaisille demoscene-harrastajille. Toki siis myös muiden maiden scenettäjät ovat samalla viivalla, mutta kun kerran suomalaisia suitsutetaan niin ei muuta kuin takomaan kun rauta on kuumaa.

Demosceneläiset ovat kyllä tottuneet viilaamaan viimeisetkin tehot irti yms., siitä kertovat mm. nykyiset C64-demot sekä vakuuttavat 4k introt. Vielä kun pelitaloilla olisi aikaa ja/tai rahaa panostaa yhtä paljon koodaukseen…

Tämä on itseasiassa aika huolestuttava kommentti:

”Myös brittikoodarit olivat Bugbearin otteista suorastaan hämmästyneitä ja ihmettelivät, miten pojat saavat revittyä niin paljon irti PSP:n raudasta. Ihmetys vaihtui leveään hymyyn, kun Bugbearin demoskene-taustat selitettiin pojille.”

Luulisi, että ihan oletuksena pelintekijät pyrkivät saamaan raudasta kaiken irti, oli takana demoskeneä tai jotain muuta.

Muropaketin uusimmat