SEGA tykkää Bugbearista

21.06.2007 14:48 | Miikka Lehtonen

Kuten monet lukijat jo luultavasti muistavat, suomalainen Bugbear Entertainment sai kunnian vastata SEGA Rallyn PlayStation Portable -käännöksestä. Juttu tuntuu luistavan, sillä SEGA Racing Studion pojat osoittautuivat koviksi Bugbear-faneiksi.

SEGA Racing Team kutsui ystävällisesti eurooppalaisia toimittajia tutustumaan uuteen SEGA Rally -peliinsä. Sen enempää siihen puuttumatta pääsimme myös vaihtamaan pari sanaa studiopäällikkö Guy Wildayn ja firman koodarien kanssa. Keskustelu kääntyi väistämättä Bugbeariin, joka tehtailee pelin PSP-käännöstä SEGA Racing Studion valvonnassa.

”Yhteistyö Bugbearin kanssa on sujunut loistavasti”, Guy hehkutti. ”PSP-versio ei luonnollisesti tule olemaan ominaisuuksiltaan aivan samaa tasoa kuin muut, sillä esimerkiksi pelin monimutkainen ajoradan muokkautuminen ei ole laitteistorajoitusten vuoksi mahdollista. Bugbear on silti tehnyt erittäin vakuuttavaa jälkeä ja olemme todella tyytyväisiä. Osasimme toki odottaa tätä, sillä hehän ovat autopelien veteraaneja.”

Myös brittikoodarit olivat Bugbearin otteista suorastaan hämmästyneitä ja ihmettelivät, miten pojat saavat revittyä niin paljon irti PSP:n raudasta. Ihmetys vaihtui leveään hymyyn, kun Bugbearin demoskene-taustat selitettiin pojille.

Mainiolta vaikuttaneen pelin PSP-versiostakin lienee näiden kommenttien valossa syytä odottaa jotain erikoista. Mikäli on elänyt pää pusikossa viimeiset vuodet, Bugbearin vaiheisiin voi tutustua firman kotisivuilla.

Lue myös:

Suomalaisen pelialan suuri vuosi

SEGA Rally PSP:lle suomalaisvoimin