Uusimmat

Segan Alien-pelien kehittäjät varmistuivat

16.12.2006 12:41 Miikka Lehtonen

Jälleen kerran Internet-huhut pitivät paikkansa. Alkuviikosta uutisoitujen Segan Alien-pelien kehitystiimit ja genret ovat valmistuneet. Roolipeliä kehittää Obsidian, räsikintäpeliä taas Gearbox.

Sega sai alkuviikosta pitkään jatkuneen väännön jälkeen Alien-lisenssin itselleen, eikä tuhlannut juuri aikaa sen hyödyntämisessä. Välittömästi kaupan virallistumisen jälkeen firma heitti pystyyn teaser-sivut, jotka paljastivat turhan paljon. Sivut vedettiin nopeasti alas, mutta ahkerimmat ehtivät huomata Obsidianin ja Gearboxin nimet liitettyinä peleihin. Nyt kuvio on virallinen.

Segan kaksi ensimmäistä Alien-peliä ovat Gearboxin kehittämä first person shooter ja Obsidianin roolipeli. Paljon muuta peleistä ei vielä tiedetä, mutta jo firmojen nimet kertovat paljon. Omien alojensa huippuja tuskin palkattiin kehittämään halpislaariin päätyviä roskapelejä. Muun muassa entisistä Valven työntekijöistä koostuva Gearbox on aiemmin työstänyt muun muassa Brothers in Arms -pelejä. Viimeksi Neverwinter Nights 2 -pelin julkaissut Obsidian koostuu niinikään oman alansa veteraaneista.

Kaikki osapuolet olivat uutisoinnin yhteydessä yhtä hymyä ja kehut lensivät puolin ja toisin. ”Gearboxilla on pitkä historia innovatiivisen ja kiehtovan FPS-suunnittelun alalla”, hehkutti SEGAn jenkkipresidentti Simon Jeffery. ”Heidän suunnittelutaitojensaja Alien-lisenssin intensiivisen toiminnan yhdistäminen varmistaa, että pelaajille on tiedossa toiminnantäyteinen kokemus.”

Gearbox-pomo Randy Pitchford oli vähäsanaisempi ja totesi vain, että Alien-sarja on ollut ”valtava inspiraation lähde” pelikehittäjille ja koko pelialalle. Työ kummankin pelin parissa on jo alkanut ja ensimmäinen tulee ilmestymään vuonna 2009.