UUSIMMAT

Seikkailukortteja? Mikä ettei, sillä Card Hunter on kiva peli!

03.09.2015 11:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen suuntasi taas kerran korttiseikkailujen ihmeelliseen maailmaan. Tällä kertaa suurennuslasin alle päätyi ilmaisseikkailu Card Hunter:

 

Card Hunterissa pelaaja on nimetön ja kasvoton roolipelaaja, joka kokeilee suosittua pöytäroolipeliä kaverinsa kanssa. Aluksi tehdään tietenkin velhoista, sotureista ja papeista koostuva ryhmä ja sitten tunkeudutaan luolastoihin seikkailumoduuli kerrallaan. Onnistuneista seikkailuista palkitaan kokemuspisteillä ja tietenkin runsaalla lootilla: aseilla, panssareilla, taikaesineillä, pyhillä kirjoilla, loitsuoppailla ja ties millä muulla.

Kaikesta näkee, että kehitystiimi on itsekin pelaillut Dungeons & Dragonsin kaltaisia pelejä, sillä joka kulman takaa pursuaa pieniä viittauksia ja nyökkäyksiä niiden suuntaan. Siinä sivussa piikitellään kevyesti – mutta hyväntahtoisesti – nörteille ja nörttikulttuurille. Tarina ei ole runsasta, mutta se saa usein hymyilemään seikkailijaporukan rampatessa luolastoissa, synkissä temppeleissä ja muissa pelottavissa paikoissa.

Kaiken keskipisteessä on valtava kartta, johon sitten paukahtelee yksi toisensa perään uusia muutaman skenaarion mittaisia seikkailuita. Kukin skenaario on käytännössä paperikartta, jossa pelaaja ja tekoälyn ohjaama pelinjohtaja liikuttelevat joukkojaan vuoron perään. Skenaarioissa on vaihtelevia tavoitteita. Joskus – yleensä – pitää tappaa tarpeeksi vihollisia menettämättä omia sankareitaan, mutta toisinaan täytyy ehkä päästä aikarajan puitteissa luolaston uloskäynnille, pitää tiettyjä ruutuja hallussaan muutaman vuoron ajan tai jotain muuta.

 

Lue koko arvostelu: Card Hunter (Mac, PC)

card_hunter_arv_0uut2