Uusimmat

Seikkailupeleistä syntyi upea joukkorahoituskirja

15.11.2015 12:00 Jukka O. Kauppinen

Juho Kuorikoski rakastaa seikkailupelejä. Se näkyy hänen upeassa teoksessaan Suuret seikkailupelit, jonka uumenissa JOK sukeltelee:

Suuret seikkailupelit on joukkorahoituksen avulla kasattu kirja, joka on luotu todellisen fanin näkökulmasta. Kun kirjan tekemiseen tarvittava rahoitus saatiin etukäteen suoraan tulevilta lukijoilta, niin kirjailijan ei tarvinnut hakea siihen yliseksikkäitä näkökulmia tai lööppejä. Niiden sijaan tarjolla on silkkaa, ehtaa asiaa.

Ja hienoa asiaa onkin. Olen itsekin työskennellyt pelialalla jokusen vuoden ja arvostellut myös hyvin monet kirjassa esitellyistä peleistä. Ja silti Kuorikoski tarjoilee sellaista asiaa ja faktapyrskeitä, että minäkin luen sitä huuli kummastelevassa mutrussa. Ai, näinkö se menikin. Jaa, tuota en tiennytkään. Ja välistä repeilen naurusta. Seikkailupelihistoria kun ei ole millään tasolla kuivaa. Mietitäänpä nyt vaikka sitä, että genren suuria varhaisia hittejä olivat pornoseikkailut, tai miten Leisure Suit Larryt ovat kasvaneet lukemattomien pelaajien ikikollektiiviseen muistiin.

Muutenkin seikkailupelien historia on suurelta osin komediapelien historiaa. Onhan siellä seassa vakaviakin, jopa julmia ja synkkäsävyisiä teoksia, mutta silti ne muistetuimmat ja tykätyimmät ovat juuri niitä hauskoja pelejä.

Lue koko artikkeli: Suuret seikkailupelit – rakkaudella rakkaista peleistä [kirja]

suuretseikkailupelit_kirja_0uut2

Lisää aiheesta

Ai haluaisit tehdä pelin? Tämä kirja auttaa ainakin alkuun

Bible Adventures – matkailua pelibisneksen raamatullisella kulmalla [kirja]

Metal Gear Solid – poikkeuksellinen kirja poikkeuksellisesta pelistä [kirja]

Pelikopteri #013- seikkailuja ja roolipelejä haudan takaa (Checkpoint)

Putkimiehet taistelivat – kirjailija kertoo [kirja]

Seksiä, huumeita ja game överit

Uusi tietokirja porautuu suomalaisen pelialan kulissien taakse