UUSIMMAT

Seilaa äärettömällä suomipelimerellä: Oceanhorn julkaistiin PC:lle

17.03.2015 13:30 Jukka O. Kauppinen

Suomipelien ystävät elävät todella mukavia aikoja. Silence of the Sleep, Cities Skylines, Lucius II ja nyt Oceanhorn. Vuorokauden tunnit loppuvat taas aivan kesken!

Cornfox & Brothers –studion aiemmin iOS:lle julkaistu, erittäin kehuttu ja Domen Suosittelemme-peukunkin napannut Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas –seikkailu on näet julkaistu PC:lle. Mac-versiokin on tulossa, mutta ei ihan vielä.

Julkaisuviikon ajan pelin saa -20% hintalapulla 11,99 euroon.

Seikkailu on kaunis, klassinen ja sympaattinen roolipeli, jossa on havaittavissa ihan tiettyä zeldamaista henkeä. Erittäin hyvällä tavalla inspiroituneena.

iOS-arvostelua lainaten:

Oceanhorn on siis kaunis, mutta rikkinäisellä tavalla. Se on myös kaikkea muuta kuin omintakeinen. Sydämet energiamittarina, arkkujen avaaminen, ruukkujen rikkominen, pommien räjäyttely, esteiden siirtelypulmat ja veneellä matkailu? Kotoisaa, lokoisaa ja laiskaa? Ehkä, jos tätä kaikkea ei olisi viilattu viimeiseen viivaan.

Oceanhorn kuitenkin sulattaa kyynisimmänkin kopiointikriitikon sydämen rehellisyydellään. Tämä ei ole kapitalistisista lähtökohdista ponnistava hittipelin kopiokäännös, vaan tekijöidensä henkilökohtaisten innoittajien kunnianosoitus korkeimmassa muodossaan. Cornfox & Bros. rakastaa Zeldaa ja japanilaisia roolipeliklassikkoja aidolla antaumuksella.

Annetaan vielä tekijöiden vähän kehuskella:

Lisäsimme pelin Steam-versioon neljä kertaa enemmän polygoneja, terävämpiä tekstuureita, normaali-kartat, detaljiobjekteja ja uusia valaistusefektejä, kuten dynaamisen ambient occlusionin, pehmeät varjot ja reaaliaikaiset heijastukset. Kaiken kaikkiaan Oceanhorn on vaikuttava pelikokemus 4k-resoluutiolle pelattaessa. Olemme myös lukeneet jokaisen peliä koskevan palautteen ja arvostelun, ja paransimme kokonaisuutta entisestään. Haluamme tarjota pelaajille heidän toivomansa pelikokemuksen.

Peli on jo ostettavissa ja ladattavissa. Seikkaillaan!

Lisätietoja: Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas  @ Steam

 
Lisää aiheesta

Oceanhorn (iOS) 

Toimituksen suosikkipelit 2013: Antti