Seitsemän vuoden odotus palkittiin puolivillaisesti – Street Fighter V:n tappelu on vajaa kokemus, lue arvostelu

27.02.2016 12:00 | Jukka O. Kauppinen | 725

Eric Hartin, kamppailupelien valtakunnanjohtaja, meni antamaan kuonoon puolelle internetiä ja päätyi Niklas Isbergin haastamana kissatappeluun. Mikäs sen parempaa, paitsi toimivat nettipalvelut?

Street Fighterin etu on aina ollut tavassa, jolla peli kannustaa erilaisiin pelityyleihin. 16:sta hahmosta löytyy paljon uutta ja vanhaa, sekä täysin erilaisia pelityylejä. Tulipalloja viskelevät Ryu ja Dhalsim haluavat pääasiassa pysyä kaukana ja tehdä lähestymisestä vaikeaa odotellen sitä hetkeä, jolloin voivat  itse käydä mojauttamassa pari kunnon iskua. Cammy on taas arkkityyppinen lähitaistelija, jonka työkalut soveltuvat kaverin kiusaamiseen naamalta. Zangief kävelee kärsivällisesti viereen heittämään. Kun heitto osuu, se on valot pois.

Vanhojen tuttavien lisäksi mukaan on mahtunut uusia hahmoja. Necalli on maorisukuinen lähitaistelija, joka lyö kovaa. Brasilialaista jujutsua edustava Laura rankaisee vastustajia pienestäkin virheestä. Rashid ei oikein sovi mihinkään tähän asti käytettyyn Street Fighter -pelityyliin, mutta on sitäkin viekkaampi erilaisine ilmatemppuineen. Fang on uutuuksista oudoin ja jonka optimaalista pelityyliä vielä kukaan ei toistaiseksi oikein tiedä.

Lue koko arvostelu: Street Fighter V näyttää hienolta mutta haparoi perusasioissa (PC, PS4)

street_fighter_5_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Kolumni: Street Fighter V: väärin arvosteltu!

Näin syntyi klassikko: Street Fighter II

Street Fighter Alpha 3 MAX (PSP)

Street Fighter IV (PS3, 360)

Street Fighter X Tekken (PC, PS3, Xbox 360)

Super Street Fighter IV (PS3, Xbox 360)

Super Street Fighter IV: Arcade Edition (PC, PS3, Xbox 360)