UUSIMMAT

Star Citizenin kehitys on maksanut jo 170 miljoonaa euroa – Näin studio on käyttänyt rahansa

24.01.2019 10:02 | Muropaketin toimitus

Vaikka kunnianhimoisen avaruuspeli Star Citizenin kehitystyö on maksanut tähän mennessä jo noin 180 miljoonaa euroa, on se onnistunut keräämään rahoitusta jopa tätä suuremman summan.

Cloud Imperium Games on onnistunut keräämään yli 180 miljoonaa euroa rahoitusta sen kunnianhimoisen Star Citizen -pelin kehitystyöhön vuodesta 2012 saakka. Studion vuosikertomuksen mukaan se on käyttänyt vuoteen 2017 asti pelin työstämiseen 170 miljoonaa. Pelkästään vuonna 2017 rahaa on palanut yli 40 miljoonaa euroa.

Tieto on varmasti tarpeellinen kaikille peliä rahoittaneille. Rahaa on kulunut esimerkiksi palkkoihin, markkinointiin ja kehityskuluihin.

Studio on käyttänyt suurimman osan rahoistaan palkkoihin, vaikka asia ei ole aina ollut näin: vuonna 2014 palkkoja maksettiin eniten. Sitä edellisenä vuonna sijoittajien rahoja käytettiin kaikkein eniten alihankkijoiden kuluihin. Nämä summat laskivat huomattavasti vuosina 2016 ja 2017, kun Cloud Imperium Games pestasi täysipäiväisiä kehittäjiä.

Viime vuosina studio on käyttänyt enemmän rahaa kuin mitä se on ansainnut, mutta rahoitusta on silti virrannut eri kanavia pitkin.

Star Citizenin julkaisua ei ole vielä odotettavissa vähään aikaan, uutisoi Pcgamer.