Sekä Matti että Kalle pettyivät F1 2015 –formulaan – lue silti arvostelu

11.09.2015 11:00 | Jukka O. Kauppinen

Matti Leinonen ja Kalle Laakso matkasivat molemmat pärinälaaksoon moottoriurheilun kuninkuusluokan siivin. Mutta jotain puuttui.

F1 2015 heittää pelaajan keskelle tämän vuoden formulasirkusta. Jos viime kaudesta on jotain hampaankolossa, löytyy pelistä myös vuoden 2014 tallit ja kuljettajat, jopa edesmennyt Jules Bianchi, rauha hänen sielulleen. Valittavana on pikakisaa, nettipeliä, sekä vähäisimpänä muttei viimeisimpänä täysi kausi. Minkäänlaista uramoodia ei löydy, joka on melko harmittava miinus.

Vaikeustasoja sen sijaan piisaa kaikenlaisille kuljettajille. Helpoimmalla asetuksella auto pysyy kiltisti tiellä ja tekoäly ajaa radalla kuin karavaanarit Kehä 3:lla. Mitä korkeampi vaikeustaso, sitä haastavampaa pelaamisesta tulee. Ajoapuja voi itse kytkeä päälle/pois, miltä nyt vain sattuu tuntumaan. On luistonestoa, jarruapua, parasta ajolinjaa näyttävää viivaa ja niin edelleen.

Ronskina kuskina napsautin luistoneston heti kokonaan pois, vain jotta parin kierroksen jälkeen voin sen kytkeä taas hitusen isommalle, samalla kun korjailen auton kylkivaurioita liiallisen reunavallihalailun jälkeen. Sen isompiin vauriomallinnus ei taivukaan. Kylkiin voi hieman naarmua tulla ja spoilerit lähteä omille teilleen. Kovimmissa mälleissä saattaa jo rengas irrota, joka onkin keskeytyksen paikka.

Lue koko arvostelu: F1 2015 (PC, PS4, Xbox One)

f1-2015_arv_0uut2

Lisää aiheesta

F1 2012 (PC, PS3, Xbox 360)

F1 2013 (PC, PS3, Xbox 360)

F1 Race Stars (PC, PS3, Xbox 360)

Wiikon wanha: Formula One Grand Prix

Muropaketin uusimmat