Uusimmat

Selittelyn makua? ”Mainostajilla ei vaikutusta Gerstmannin potkuihin”, väittää GameSpot

04.12.2007 11:19 Miikka Lehtonen

Jeff Gerstmannin yllättävien potkujen seurauksena Internetin pelipiirit kohisevat edelleen, eikä kohu tule ainakaan laantumaan. GameSpot ja CNET ovat heittäneet vettä kiukaalle väittämällä, ettei Gerstmannin potkuissa ole mitään hämärää.

Mikäli se meni joltain lukijalta ohi, Jeff Gerstmann – 11 vuotta GameSpotilla palvellut pelitoimittaja – sai salavihkaisesti kenkää viime viikon loppupuolella. Useat nettilähteet tiesivät kertoa potkujen liittyneen Kane & Lynch -pelin saamaan negatiiviseen arvosteluun, jonka seurauksena pelin julkaissut Eidos uhkasi vetää satojen tuhansien taalojen mainoskampanjansa pois, mikäli Gerstmann ei lähtisi ensin.

Nettihuhut ovat toki aina vain huhuja, mutta väitteitä tuntuisi tukevan se, että kohun keskipisteenä ollut Kane & Lynch -videoarvostelu on mystisesti kadonnut GameSpotin saitilta. Kiitos Internetin ihmeiden video löytyy toki monista muista lähteistä, nyt myös täältä.

 

Nyt GameSpotin johtoportaan edustajat ovat avanneet virallisesti sanaisen arkkunsa ja kertoneet oman näkemyksensä Gerstmannin potkuista, tai oikeammin näkemyksensä siitä, mistä potkut eivät ainakaan johtuneet. Missään tapauksessa. ”Laillisista rajoituksista ja CNET Networksin käytännöstä johtuen Gerstmannin poistumisen yksityiskohtia ei voida paljastaa julkisesti. Vastoin laajoja ja todistamattomia huhuja, hänen lähtöönsä ei liittynyt minkäänlaista painetta mainostajien taholta”, kertoo virallinen lausunto. CNETin varatoimitusjohtaja ehti myös lisäämään, että potkut johtuivat ”erillisestä, sisäisestä tapahtumasta”.

Yhteensattumat tuntuvat epätodennäköisiltä, eikä asiaa ainakaan auta se, että miltei kaikki Gerstmannin entiset työtoverit ovat ehtineet blogeissaan ottamaan järkyttyneinä kantaa ystävänsä äkillisiin potkuihin. Oli totuus mikä tahansa, CNETillä ja GameSpotin pomoilla on edessään melkoinen ylämäki, mikäli he aikovat vakuuttaa Internet-yleisönsä omalla näkökannallaan.

Lue lisää eDomesta

Mainostaja jyrähti – liian huono arvosana maksoi pelitoimittajan työpaikan

Uskotko viralliseen selitykseen?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat