Selviytymiskauhun juurille: Alone in the Dark: Illumination

29.01.2015 23:00 | Jukka O. Kauppinen

Etenkin konsolikansan mielestä Resident Evil oli ensimmäinen selviytymiskauhuilu, mutta höpö höpö. Kyllä se oli Infogramesin Alone in the Dark, ja vielä useamman vuoden etumatkalla.

Nyt kauhupelien todellinen esi-isä palaa takaisin peliruuduille, jahka Alone in the Dark: Illumination ilmestyy myöhemmin keväällä.

Illumination siirtyy juuri parhaillaan erittäin rajoitettuun betatestiin, jonka myötä peliä viilataan kuntoon laajempaa julkaisua varten.

Peli itsessään sisältää useita tarinakokonaisuuksia, jotka kuljettavat pelaajia Yhdysvaltain Virginiassa tapahtuvia kauheuksia selvittämään. Jotain on pielessä, kamalasti pielessä, ja maankin alle päädytään.

Atarin väki kertoo, että uudella pelillä yritetään sekä tavoitella alkuperäisen AitD:n faneja että uuden sukupolven PC-pelaajia. Peli ei myöskään jää yksittäiseksi kokeiluksi, vaan siitä halutaan tehdä pitkäjänteisempi kauhupelisarja.

Illuminationissa leikitään vahvasti valolla, jota syvän pedot kavahtavat. Luvassa on sekä perinteinen yksinpeli  että co-op-yhteispelitila. Suurin kysymys lienee kuitenkin se, että onko luvassa kauhuräiskintää vai selviytymiskauhua. Pahoin pelkään, että ensin mainittua.

Lisätietoja: http://www.aitd.com/

Lisätietoja: Alone in the Dark: Illumination @ Steam

Lisää aiheesta

Alone In The Dark (PC, PS2, PS3, Wii, 360) 

Alone In The Dark -kehittäjä julkaisi retropelinsä HD-versiona 

Alone in the Dark: Near Death Experience – Edward Carnbyn pitkä matka pimeyteen 

Atari tuo takaisin kaksi wanhaa kauhupelisarjaansa 

Pyhäinpäivän viisi retrokauhupeliä

Muropaketin uusimmat