Settlers 7 ja markkinatalouden aakkoset

11.02.2010 10:57 | Jukka O. Kauppinen

Jos näette jonain aamuna vilistäviä pikku-ukkoja joka puolella, ei tarvitse hätkähtää. Kyse ei ole siitä, että bailut olisivat siirtyneet halluvaiheeseen, pelasit vain Settlers 7:aa koko yön. Maaliskuun lopussa julkaistavan puuhailustrategian hype on kiihtymässä, minkä myötä pelaajille paljastellaan muun muassa pelin talousjärjestelmän saloja.

The Settlers 7: Paths to a Kingdom lupaa tuttua ja turvallista Settlers-pelikokemusta, jossa on päällä myös ”nykyaikainen ja innovatiivinen strategiapeli, joka perustuu vahvaan pelimekaniikkaan ja Settlers-sarjan vahvaan sisältöön.”

 

Lisää upeita pelivideoita eDomen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

Kaupunkien rakentelun ohessa pelaajat tietysti laajentavat valtakuntaansa kylä kylältä ja sektori sektorilta, käyden kauppaa, kaivellen raaka-aineita ja valmistaen niistä erilaisia tuotteita. Siinä sivussa käydään sotia ja mielistellään luostarien munkkeja, siinä toivossa että nämä vahvalla oluella käyvät pyhät miehet keksivät palvontamenojensa ohessa käytännöllisiä keksintöjä.

Jäämme jännityksellä odottamaan mitä Settlers Seiska tuo mukanaan. Vähän suhtaudun epäilevästi, sillä sarjan innovaatioyritykset ovat yleensä olleet jollain tapaa epämieluisia. Paras Settlers-peli onkin, ainakin meikäläisen mielestä, Settlers II 10th Anniversary -painos vuodelta 2006, eli sarjan toisen osan sisällöllisesti muuttumaton mutta teknisesti nykyaikainen uusioversio.

PC:lle 30.3. ilmestyvän pelin tekee Ubisoft Blue Byte ja julkaisee tietysti Ubisoft.

Lisätietoja:

Lisää aiheesta

Settlers 2 10th Anniversary Edition (PC)

Settlers V: Heritage of Kings (pc)

The Settlers (DS)

Lue myös

Ennakko: ModNation Racers (PS3)

Käsikonsolit murroksessa – kolumni

Mass Effect 2: probing your… Eikun…

Virtuaalimunalla 69 000 taalaa