Uusimmat

Settlers-sarja saa jatkoa: Settlers Rise of an Empire

24.04.2007 11:16 Jukka O. Kauppinen

Blue Byten kuulu ja suosittu Settlers-pelisarja saa pitkästä aikaa ehtaa jatkoa. The Settlers – Rise of an Empire on virallisesti sarjan kuudes peli. Millaista tutkintaa ja valtakunnanrakentelua lie tällä kertaa luvassa?

Ainakin pelin pohja on tuttu. Pelaaja rakentaa iloisia ja värikkäitä keskiaikaisia kaupunkeja, joita asuttavat persoonalliset, yksilöllisesti käyttäytyvät hahmot. Pelaaja laajentaa kaupunkejaan ja valtakuntiaan, pyrkien luomaan pirtsakan talousjärjestelmän, täyttämään asukkiensa tarpeet ja suojaten sitä ilkeiltä naapureilta.

Ubisoftin mukaan pelissä on säilytetty sarjan aikaisempien osien suosikkipiirteet, minkä lisäksi fanien esittämiä toiveita on kuunneltu tarkoin.

Pelin ominaisuuksiksi listataan muun muassa…

Settlersit puuhastelevat keskenään luonnollisesti ja jokaisella hahmolla on omia yksilöllisiä tarpeitaan.

Pelissä on myös naispuolisia settlereitä, mies- ja naishahmot rakastuvat toisiinsa ja menevät naimisiin.

Pelaaja voi palkata kiertäviä viihdyttäjiä ja järjestää tapahtumia, joissa mies- ja naishahmot voivat tavata toisiaan ja retkahtaa lemmen lumoihin.

Pelaaja voi rakentaa muureja kaupunkiensa suojaksi.

Pelimaailma on jaettu neljään ilmastovyöhykkeeseen, joilla on omat vuodenaikansa ja niiden myötä vaihtuvat resurssit.

Mukana tulee myös karttaeditori

Moninpeli lähiverkossa ja internetissä

Kivaa että Settlers-sarja jatkuu mutta pelin kaavan radikaalit muutokset ovat ainakin aikaisemmin olleet pahasta. Mitä enemmän Settlerseihin kehiteltiin uutta ja jänskää, sitä pahemmin mentiin harhapoluille. Kun verrataan keskenään Settlers V:ttä ja taannoista Settlers II 10th Anniversary Editionia, niin eipä siinä jäänyt mitään epäilystä kumpi peli oli parempi ja kumpi täyttä roskaa.

Eläkäämme kuitenkin toivossa – Blue Bytelle ja Ubisoftille on varmasti käynyt aivan selväksi mitä mieltä pelaajat olivat. Ehkäpä siis tällä kertaa vältytään ylilyönneiltä.

Peli saapuu pc:lle syyskuussa. Mainittakoon myös, että Settlers 2 -synttäripainos ilmestyy kesäkuussa DS-taskukonsolille.

http://www.thesettlers.com/uk/

Lue lisää eDomesta

Settlers 2 10th Anniversary Edition (PC)

Settlers V: Heritage of Kings (PC)

Uusi Settlers?!

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Jes! Tätä on odotettu.
100%
Eih. Taas sarjaa raiskataan.
0%
Odottelen varovaisella kiinnostuksella...
0%
Settlers, onko se jotain syötävää?
0%

Siirry takaisin kyselyyn

Muropaketin uusimmat