Uusimmat

SEUL ottaa kantaa sukupuolirajoitettuihin kilpailuihin

02.07.2014 18:52 Jukka O. Kauppinen

Aiemmin tänään: Assemblyn Hearthstone-turnaus avoin vain miehille – syy kansainvälisen eSports-liiton tyhmä sääntö.

Suomen Elektronisen Urheilun Liitto, SEUL ry, on julkaissut oman kannanottonsa tilanteeseen.

Ohessa kannanotto kokonaisuudessaan, muokkaamattomana:

SEUL ry on ajanut menneisyydessä ja tulee jatkossakin ajamaan kaikille yhtäläisesti avoimia elektronisen urheilun turnauksia. Lue liiton vastine Assembly Summer 2014 -tapahtuman Hearthstone -turnauksesta syntyneeseen keskusteluun.

Tänään keskustelunaiheeksi on noussut SEUL:ille jo pitkään tärkeä aihe, naisten ja miesten yhtäläinen mahdollisuus osallistua elektronisen urheilun turnauksiin. Monet uutissivustot ovat uutisoineet Assemblyillä järjestettävästä IeSF Hearthstone -turnauksesta, johon sallitaan vain miespuoliset osallistujat. Turnaus toimii Suomen karsintaturnauksena kansainvälisen eSports-liiton (IeSF) finaalitapahtumaan marraskuussa Azerbaidzanissa.

Sukupuolirajoitukset karsintaturnauksissa ovat olemassa IeSF:n rajoituksista johtuen. IeSF puolestaan perustelee rajoituksia kansainvälisten urheilujärjestöjen (KOK, SportAccord) vaatimuksilla.

SEUL ry on esittänyt huolensa tästä asiasta jo aikaisempina vuosina. Kansainvälisesti mielipiteet asiasta ovat olleet kaksijakoisia ja asiasta on käyty useasti keskustelua IeSF:n vuosikokouksissa. Suomi sekä muut pohjoismaat ovat olleet sukupupuolirajoitusten poiston kannalla. Esimerkiksi DreamHack boikotoi julkisesti viime vuonna IeSF-turnauksia.

Useat Aasian ja Afrikan maiden edustajista ovat kuitenkin esittäneet huolen tasa-arvon toteutumisen puolesta, jos sukupuolirajoitukset poistetaan. Näissä maissa omat sarjat koetaan luonnollisiksi ja jopa välttämättömiksi naisten osallistumisen mahdollistamiseksi.

Me IeSF:n jäsenjärjestönä tulemme viemään keskustelua eteenpäin sukupuolirajoitusten poistosta myös jatkossa. Olemme pahoillamme niiden puolesta, jotka eivät voi osallistua turnauksiin ja kannustamme myös muita kertomaan IeSF:lle mielipiteensä asiasta. Elektronisen urheilun turnausten tulisi olla avoimia kaikille sukupuoleen katsomatta.

SEUL ry:n puheenjohtaja

Tuomas Velling

 

Päivitys: IeSF muutti linjaustaan: Urheiluliitto muutti linjaansa painostuksen alla – miesten turnaukset muuttuivatkaikille avoimiksi

 

Lähde: SEUL ry

Kuva: SEUL ry

Lisää aiheesta

Assemblyn Hearthstone-turnaus avoin vain miehille – syy kansainvälisen eSports-liiton tyhmä sääntö

Päivän puheenaiheeksi nousi erikoinen havainto tulevan Assembly-tapahtuman eSports-kilpailujen säännöistä. Ja aivan erityisesti Hearthstone-turnauksesta. Se kun on avoin vain miehille.

Erikoisen säännön taustalla eivät ole suinkaan Assembly Organizingin tai Suomen Elektronisen Urheilun Liiton mieltymykset, vaan kansainvälisen eSports-kattojärjestö IeSF:n MM-turnauksen säännöt.

Assemblyn turnaukset ovat näet IeSF:n MM-kisojen, IeSF World Championship, karsinnat, jonka voittajat lähetetään Suomen edustusjoukkueen edustajina MM-finaaliin. Ja maailmanmestaruus ratkaistaan nimenomaan miesten Hearthstone-ottelussa.

Maailman kaikista mahdollisista maista finaalit järjestetään Azerbaijanissa, jossa ihmiselliset käsitykset ovat vähän eri luokkaa kuin länsimaissa.

Muropaketin uusimmat