Uusimmat

Seuraava Gran Turismo myydään netissä pala palalta

21.09.2006 15:59 Jukka O. Kauppinen

Mielenkiintoisia uutisia Japanista. PlayStation 3 –konsolin verkkotoimintoja tullaan käyttämään erikoisella tavalla, kun Gran Turismon HD Classic –versio ilmestyy PS3:lle. Pelin verkkomoninpeliin keskittyvä versio myydään lähinnä varustamattomana runkona. Kaikki radat ja autot täytyy ostaa erikseen, yksi kerrallaan.

Famitsu-lehden uutisen mukaan pelissä on noin 750 autoa, joista jokainen täytyy ostaa erikseen. Autot maksavat 50-100 jeniä, eli noin 30-70 senttiä kappale.

Verkko-ostamisen maniaa lietsotaan myös rajoittamalla autojen määriä. Osa autoista ilmestyy vain rajoitettuina painoksina. Ole nopea, niin saat yhden tuhannesta kappaleesta tätä autoa. Muutoin jäät ilman.

Gran Turismo HD pohjautuu Gran Turismo 4:n runkoon, joka on viritetty HDTV-resoluutioille. Eli kyseessä on kaunisteltu GT4 verkkopelin kera. Myöhemmin julkaistaan erillinen Gran Turismo 5:een pohjautuva Premium-versio, jossa on kaksi uutta rataa ja 30 autoa. Ja sitten vielä erikseen ilmestyy Premiumin verkkoversio, jossa on taas kaksi uutta rataa ja 30 autoa.

Näyttää siltä, että Gran Turismo –sarjassa siirrytään lypsämään hyvää tuotetta, mittavan jatkokehityksen sijaan. Onhan mukavaa, että hyväksi todettu peli siirretään uuteen ympäristöön, mutta pelin myynti pieninä palasina yhä uudelleen ja uudelleen on jo melko härskiä.

Mikä on lukijoiden näkemys?

Pelin ostaminen pala palalta on...

Katso tilanne vastaamatta