Seuraava Kickstarter-uudelleenlämmittelijä? Quest for Glory

19.09.2012 13:30 | Miikka Lehtonen

Kickstarterista on nopesti muodostunut vastaus kaikkien wanhojen pelipartojen haaveisiin. Kaikki ne pelisarjat, joihin olemme toivoneet vuosikausia jatkoa, ovat nyt saamassa sitä. No, melkein kaikki. Joitain vielä puuttuu, mutta kohta ehkä yksi vähemmän, sillä Quest for Gloryn kehittäjät ovat hyppäämässä Kickstarteriin.

Quest for Glory itse ei ole saamassa jatkoa, sillä sen oikeudet ovat yhä Sierran, tai todennäköisemmin Sierran jonkin kuolinpesän omistavan sijoitusyhtiön, hallussa. Mutta alkuperäisen pelin kehittäneet Lori ja Corey Cole ovat kylläkin asialla ja tekevät kovin tutulta kuulostavaa Hero-U -peliä.

Sankariyliopisto lähtee ensi kuussa Kickstarteriin keräämään rahaa peliä varten ja normaalisti olisin täysillä mukana, sillä Quest for Gloryt ovat yhä suosikkipelejäni ja ihan aidoissa pahvikoteloissa hyllyssäni. Mutta tämä ei nyt näytä kovin hyvältä. Ominaisuudet kylläkin:

  • Taktista taistelua, jossa pelaajan ratkaisuilla on väliä
  • haarautuvia keskusteluja, jotka vaikuttavat suhteisiisi muihin hahmoihin
  • hahmoja, joilla on omat persoonallisuutensa ja agendansa
  • haastavia puzzleja, jotka ovat orgaaninen osa tarinaa
  • merkittäviä valintoja tutkimisen, opiskelun ja sosiaalisen interaktion välillä.

Kunnianhimoista settiä. Mukana projektissa on myös tiimi, joka teki Jolly Rover -seikkailupelin, jonka muistan olevan ihan kohtalaisen pätevä. Mutta… käykää katsomassa projektin sivuja ja ihastelkaa kuvia ja taidetta, jotka näyttävät oikeasti Deluxe Paintilla tehdyiltä. Ihmetelkää, miten pelin nimi kirjoitetaan eri kuvissa eri tavalla. Ja jos olet kyyninen paskiainen — kuten minä olen — ryhdy pohtimaan, mitä tämä kertoo projektin yleisestä tilasta ja meiningistä. Toivottavasti 19.10. on tarjolla parempaa settiä, sillä jos Kickstarter aukeaa näissä tunnelmissa, edessä ei taida olla kovin tuottoisa keräys.

Lisätietoja: Hero U: Rogue Rally

Lue myös

Borderlands 2 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Biowaren perustajat lähtivät sittenkin lätkimään firmastaan

Haluatko Torchlight II:n soundtrackin ilmaiseksi? Kyllä haluat!

Voiko räikeämpää kopiota ollakaan?

Muropaketin uusimmat