Uusimmat

Seuraava Mass Effect tulee Montrealista

13.11.2012 15:45 Miikka Lehtonen

Kukaan tuskin yllättyy kuullessaan, että Mass Effect tulee saamaan jatkoa. Todella vahvat myynnit ja yleinen hyväksyntä ovat sellaisia valtteja, että kyllähän niiden varassa jatko-osia julkaistaan. Mutta tämä on hieman yllättävämpää: peliä ei suinkaan kehitä se perinteinen studio, vaan Bioware Montreal.

Biowaren nimeä kantavia studioitahan löytyy nykyään joka puolelta maailmaa EA:n yrittäessä antaa uusille kehitystiimeilleen osasta Biowaren hyvästä maineesta. Valitettavasti näiden sivustudioiden kehittäessä mitä sattuu, myös emostudion maine kärsii. Ikävä ja yllättävä käänne!

Jää nähtäväksi, tuleeko näin käymään myös seuraavan Mass Effectin kanssa, sillä EA ja Bioware ovat vahvistaneet, että roolipelisarjan vetovastuu on siirtynyt Edmontonista Montrealiin. Aivan puhtaalta pöydältä Montrealin pojat eivät peliin tule, sillä he kehittivät jo Mass Effect 3:n moninpelin, sekä tiettävästi myös pelin DLC-lisäsisältöjä.

Samaan syssyyn pelin tuottaja, Yanick Roy, kertoi Biowaren blogissa hieman omasta roolipelitaustastaan ja vahvisti, että Dragon Age 3:n tavoin myös uusi Mass Effect tulee käyttämään DICEn Frostbite 2 -pelimoottoria. Tämän ei sinänsä pitäisi enää yllättää ketään, sillä sisäinen teknologiavaihto on ollut EA:n suuri juttu jo pitkään. Miksi turhaan ostaa muualta fysiikkamoottoria, kun urheilupelejä varten on jo kehitetty sellainen ja niin edelleen.

Jäämme odottamaan mielenkiinnolla yksityiskohtia itse pelistä.

Lähde: Bioware

Lue myös

Domen arvosteluviikko 45/2012: Close Combat, Halo 4, New Super Mario Bros. 2, Shardlands, Skylanders, Unfinished Swan…

EA julkaisi suomenkielisiä selainpelejä: Command & Conquer & Lords of Ultima

Mafian suunnittelija dissaa Dead Space 3:a jo ennakkoon

Pelit syntipukkeina Venäjän ammuskeluun

Muropaketin uusimmat