UUSIMMAT

Shadow of the Eternals koettaa taas onneaan Kickstarterissa

13.07.2013 12:00 Juho Anttila

Eternal Darkness

Vaikka Precursor Gamesin taustoista voikin kaivella monenlaista outoa, ei studiota voi ainakaan syyttää yrityksen puutteesta. Studio tahtoo tehdä henkisen seuraajan kauhuklassikko Eternal Darknesille eikä sellaisten pienten ongelmien, kuten vaikkapa traagisesti epäonnistuneiden yhteisörahoituskierrosten anneta estää suunnitelman toteutumista.

Shadow of the Eternalsin uusi Kickstarter-yritys starttaa 25. päivä heinäkuuta. Kyse on laskutavasta riippuen toisesta tai kolmannesta yhteisörahoituskierroksesta. Ensimmäinen, firman kotisivulla pyöritetty keräys ei menestynyt, joten yritys kokeili Kickstarteria. Puolentoista miljoonan potista oli kuitenkin kasassa vasta alle viidesosa siinä vaiheessa, kun kampanjaa oli jäljellä enää alle kaksi viikkoa, joten Precursor Games keskeytti varainkeruun.

Precursor Games vakuuttaa ottaneensa oppia aiemmista epäonnistumisista ja muuttaneensa kampanjan rakenteen tyystin erilaiseksi. Nähtäväksi jää, miten studio onnistuu nousemaan kehnon maineensa yläpuolelle. Precursor Games kärsii paitsi kytköksestä hämäräperäiseen Silicon Knightsiin, myös pedofiilikohusta. Yksi yrityksen perustajista, Ken McCulloch nimittäin pidätettiin aiemmin kesällä lapsipornon hallussapidosta ja levittämisestä. McCulloch ei ole enää Precursor Gamesin palveluksessa.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Shadow of the Eternalsin Kickstarter-keräys peruttiin, mutta vain väliaikaisesti

Shadow of the Eternalsin tilanne ei näytä hyvältä

Kiistelty Denis Dyack puolustelee itseään ja tiimiään