Shadowrun Online – megakorporaatiot sotivat morppina

01.04.2014 21:30 | Jukka O. Kauppinen

Oi Shadowrunia. Vanha kunnon kyberpunk-roolipeli sai viime vuonna uudet kuteet niskaansa monen vuoden hyljeksynnän jälkeen, ja pirskata – Shadowrunin releet kimaltavat tänään entistä kirkkaampana. Viimevuotisen varsin mainion Shadowrun Returns –seikkailun jälkeen vuorossa on näet nettipelattava Shadowrun Online.

Jenkkiläisen Cliffhanger Productions –studion viilaama nettiseikkailu on juuri laskeutunut Steam-kaupan Early Access –palveluun. Varhainen kehitysversio sisältää PvP-pelitilan ja neljä karttaa. Kehityksen jatkuessa peli toki laajenee uudella sisällöllä.

 

Shadowrunihan on teknologiaa ja magiaa suruttomasti sekoittava perinteinen roolipeli, josta on vuosikymmenten mittaan tehty muutama enemmän tai vähemmän onnistunut videopelikin.

PC/Mac-versioiden lisäksi peli saapuu joskus myös Android- ja iOS-alustoille.

Lisätietoja: Shadowrun Online

Lisätietoja: http://www.shadowrun.com

Lisää aiheesta

Shadowrun (PC, 360) 

Shadowrun perustuu parikymmentä vuotta vanhaan ja laajalti tuettuun roolipelimaailmaan, jossa kyberpunk, shamanistinen taikuus ja klassinen mytologia yhdistyvät kauniiksi sekasotkuksi. Suurin osa pelaajia ei luultavasti tiedä tätä, vaan ihmettelee, miksi peikot ja kääpiöt tetsailevat muinaisissa raunioissa minigunit kädessä.

Shadowrun Returns (Mac, PC) 

Shadowrun Returns oli viimevuotisen Kickstarter-aallon todellisia onnistujia. Pelin alkuperäisen luojan vetämä projekti pyrki tekemään Shadowrunista kynä ja paperi –roolipelille uskollisen tietokoneversion monilla kiinnostavilla mausteilla höystettynä. Niin wanhat Shadowun-parrat kuin monet muutkin heittivät kortensa kekoon ja peli keräsi hillittömän potin.