UUSIMMAT

Shark Punch tahtoo luoda pelimaailman Netflixin

19.07.2015 18:00 | Juho Anttila

The Masterplan

Suomalaisen Shark Punchin The Masterplan on hitusen ongelmallinen, mutta muuten piristävän omaperäinen taktinen ryöstöpeli. Melkein itse peliä mielenkiintoisempaa on kuitenkin kehitysfilosofia, jolla The Masterplania väsättiin. Shark Punch nostaa nimittäin yhteisön roolin pelinkehityksessä äärimmäisen korkealle.

Joensuussa Illusion-seminaarissa puhunut firman toimitusjohtaja Jiri Kupiainen kertoi, ettei homma jää tähän. Shark Punchilla on nimittäin työn alla sangen mielenkiintoinen uusi konsepti. Betatestivaiheessa oleva Playfield.io tahtoo olla Kupiaisen mukaan jonkinlainen pelimaailman Netflix, vaikkei kyse nyt ihan yksi yhteen samasta asiasta olekaan.

Playfield.io:n kantavana ideana on tarjota palvelussa oleville peleille oma hubisivu, johon saadaan kerättyä kaikki peliin liittyvä materiaali. Samanaikaisesti palvelu pyrkii saattamaan pelit ja pelaajat yhteen tarjoamalla peleille näkyvyyttä automaattisen promootion, suositusten ja muiden vastaavien palveluiden kautta. Yhteisöominaisuuksiakaan ei sovi unohtaa.

Playfield.io on vielä vahvasti työn alla ja loppuvuodesta on luvassa paljon julkistuksia uusista ominaisuuksista. Palvelu on silti jo nyt vahvassa kasvuvaiheessa. Rekisteröityjen käyttäjien lukumäärä lähentelee kymmentä tuhatta, uniikkeja vierailuja sivustolle tehdään viikossa yli 20 000 kappaletta ja pelejäkin on listattu jo yli 500.

Palvelun löytyy täältä: Playfield.io

Lisää aiheesta

Pelikopteri #011 – rikos ja rangaistus! (Checkpoint)